Večernji list: 12. 5. 2000.

DANAS POČINJU DOGOVORI VLADINA POVJERENIKA I STRANAKA RADI KONSTITUIRANJA SKUPŠTINE
Paragini pravaši uložili prigovor na izbore
* Državno izborno povjerenstvo o prigovoru bi trebalo odlučiti do danas, a Kregar je siguran da neće
biti ponavljanja izbora

Vladin zagrebački povjerenik Josip Kregar najavio je na jučerašnjem brifingu s novinarima da će danas s predstavnicima političkih stranaka koje su dobile mandate u Gradskoj skupštini početi dogovore o dnevnom redu i datumu konstituirajuće sjednice GS-a. Skupštinu će, objasnio je, potom sazvati Vlada. Premda i dalje vrijedi prijedlog da se Skupština konstituira na Dan grada Zagreba - 31. svibnja - J. Kregar priznao je da bi poteškoću u proceduri mogao stvoriti prigovor predsjednika HSP-a Dobroslava Parage zbog navodnih nepravilnosti u izborima.
- Paraga je uložio prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu u kojem zahtijeva poništenje izbora. Obrazložio ga je generalnim i načelnim prigovorom na cjelokupnu kampanju - rekao je Kregar i
objasnio da bi i Državno izborno povjerenstvo o tome prigovoru trebalo odlučiti do danas.
D. Paraga može, kaže Kregar, eventualno uložiti i ustavnu tužbu, no nada se da se to neće dogoditi. Siguran je pak da neće biti ni ponavljanja izbora.
Vladina zagre
bačkog povjerenika jučer su zatrpale i žalbe iz Gradskog ureda za upravljanje imovinom grada i Gradskog pravobraniteljstva nakon što su mediji objavili izvješće radne skupine o dodjeli gradskih stanova. Kregar ih je, osvrćući se na brojne nađene nepravilnosti, upozorio kako ne bi htio izazvati paniku među stanarima gradskih stanova, ali da će izvješće poslužiti kao prijedlog novog pravilnika i poticaj za pokretanje postupaka iseljenja.
- Odgovornost za učinjene nepravilnosti zadatak je nove skupštine i nov
og poglavarstva. Moralno je da pri isteku svog mandata svi pročelnici gradskih ureda daju svoje mandate na raspolaganje - rekao je J. Kregar diplomatski aludirajući na rad prozvanog Ureda.
Vjerojatno bez cvijeća, ali svakako s dobrom voljom i idejom o gra
dnji autoceste Zagreb-Split-Dubrovnik, danas, rekao je Kregar, u posjet Zagrebu stiže i gradonačelnik Splita Ivan Škarić. Nastavlja se, najavio je povjerenik, i rješavanje problema ljetnih terasa, a u tijeku je i akcija sklapanja novih ugovora o korištenju poslovnih prostora. (tv)