Konstitutivna

Skupština grada Zagreba

N/r

 

Zagreb, 22. 05. 2000.

Predstavka

Predmet: Prijedlog za inicijativu o preimenovanju Trga maršala Tita.

 

Poštovane gospođe i gospodo!

Čestitam Vam na izboru za zastupnike Zagrebačke skupštine, i želim Vam uspjeha u slijedećem legislativnom periodu, na dobrobit svih građana Zagreba.

Predlažem da na konstitutivnoj skupštinskoj sjednici ili najkasnije na onoj sjednici na kojoj će na dnevnom redu biti prijedlog za preimenovanje Trga hrvatskih velikana u Trg žrtava fašizma (vraćanje starog naziva), stavite na dnevni red i prijedlog moje stranke o preimenovanju Trga maršala Tita i imenovanja jednog reprezentativnog trga u Zagrebu imenom “Trg žrtava komunizma”. (Radi se o prvom takvom prijedlogu u gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj.) Unaprijed se zahvaljujem.

Hrvatska stranka prava 1861. (HSP 1861.) predlaže novoizabranim zastupnicima

konstitutivne Skupštine grada Zagreba:

komunizmna (na pr. umjesto Britanskog trga, ili Iblerovog trga…, pri čemu bi naprikladniji trg za promjenu imena bio upravo Britanskit trg, s obzirom kako su upravo Kraljevske snage Velike Britanije protivno Savezničkom dogovoru sa Vrhovnim zapovjedništvom Američke vojske u Europi sramno izručile zarobljene hrvatske vojnike i civile snagama Jugoslavenske armije i njenom maršalu Josipu Brozu-Titi, koji je počinio ratni zločin ! )

Obrazloženje:

Svi generalni sekretari komunističkih partija u bivšim socijalističkim zemljama Istočne Europe (Lenjin, Staljin, Enver Hodža, Dimitrov, Ceausescu, Honecker i Ulbricht, Gottwald…) izgubili su svoja imena ulica, trgova, avenija, i gradova (primjerice Lenjingrad u Rusiji). Istovremeno pokojni generalni sekretar KPJ Josip Broz Tito ima (i dan) danas u glavnom gradu Hrvatske, u Zagrebu, svoj trg (Trg maršala Tita), što predstavlja civilizacijsku sramotu.

Iako je vođa KPJ Josip Broz Tito bio od 1944. formalno od zapadnih saveznika tijekom Drugog svjetskog rata, u zamjenu velikosrpske vlade u Londonu i njenog fašističkog ministra (četnika) Draže Mihajlovića, priznat kao predstavnik antifašističke koalicije otpora na području bivše Kraljevine Jugoslavije i tadašnje Nezavisne Države Hrvatske u borbi protiv okupacijskih oružanih snaga fašističke Italije i nacističke Njemačke, Tito je svojim djelima pokazao da nije bio istinski antifašist, nego okrutni komunistički diktator. Washington Times je u kolovozu 1998. o vođi jugoslavenskih komunista pisao kako se u vezi Josipa Broza-Tita radilo o “jugoslavenskom diktatoru i tiraninu”.

Josip Broz Tito bio je diktator i tiranin, i, sramota je što jedan trg uopće nosi njegovo ime. Taj trg se čak ne zove “Trg doživotnog predsjednika Josipa Broza Tita”, nego su jugo-komunisti trg nazvali “Trg maršala Tita”, čime su svojim zločinačkim mislima htjeli upravo naglasiti kako je Tito u funkciji maršala pobio poslije “oslobođenja” preko 200 tisuća Hrvata pod krinkom da se radilo o “ustašama, kvislinzima, fašističkim slugama, klero-fašistima” itd. iako na to po pravilima pravne znanosti i državne jurisdikcijske vlasti nije imao pravo, čak i da se radilo isključivo o ustašama, jer svaki čovjek ima pravo na nepristrano pravno suđenje ako se sumnja da je počinio zločin. Nadalje, ne postoji institut kolektivne krivnje kao što je Josip Broz-Tito nametnuo kolektivnu krivnju pripadnicima “Pavelićeve vojske”, nego postoji samo institut osobne krivnje. Time je Tito prekršio načelni međunarodni princip pravne države, s time da je čak i zloupotrebljavao pravnu vlast tadašnje DFJ, kada je putem prijekih vojnih sudova i bez pismenih sudskih rješenja dao strijeljati nedužne hrvatske vojnike, često samo mobilizirane mladiće u Ustaškoj vojnici ili Domobranstvu (Hrvatske oružane snage NDH.)

Tito se po svojim učinjenim zločinima s umišljajem ne razlikuje od ratnog zločinca Adolfa Hitlera ili Josifa Visarionoviča Staljina, a njegova Ozna i Udba od Gestapoa. Tzv. KNOJ, koji je izvršitelj likvidacija hrvatskih vojnika i civila nije bio ništa drugo nego Hitlerov Waffen SS ili Staljinov NKVD. Staljinove likvidacije 14 tisuća dočasnika i časnika poljske vojske u Katynskoj šumi 1940. čine samo (najmanje) petinu likvidiranih hrvatskih vojnika, dočasnika i časnika koje je Tito dao ubiti u Bleiburgu i na Križnom putu.

Komunizam je jedna totalitarna ideologija poput fašizma (nacizma), a Tito je 35 godina dugo bio njen glavni korifej u bivšoj socijalističkoj Jugoslaviji. Svjetski komunizam je dao pogubiti preko 100 milijuna (100.000.000) nevinih ljudi, a jugoslavenski komunizam preko 300 tisuća (300.000).

Izvori: međunarodna historiografija demokratskog Zapada, na pr.

“CRNA KNJIGA KOMUNIZMA – diktatura, teror i genocid”( skupina francuskih autora i autora iz drugih europskih država te azijskih zemalja (Stephane Courtois…, Pariz 1997.), i

DRŽAVNI TRERORIZAM, Teorija i praksa komunističke strahovlade – Jugoslavija”, Martin Pabst, Graz - Stuttgart 1997.

Zbog svih gore navedenih povijesnih činjenica, zastupnici građana Zagreba u Skupštini bi morali promijeniti ime Trga maršala Tita. To je i moralna obveza. Pored Trga žrtava fašizma, grad Zagreb mora imati i Trg žrtava komunizma ! Nadamo se, poštovani zastupnici gradske Skupštine, predsjedniče Skupštine i gradonačelniče, da ste toga svijesni, radi bolje budućnosti vaše i naše.

S poštovanjem,

Dobroslav Paraga

Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.