Novi list: 24. 5. 2000.

UPRAVNI SUD PRIHVATIO TUŽBU HSP-a I PARAGE, PROTIV ODLUKE DA ĐAPIĆ ZASTUPA STRANKU

Paraga predsjednik parlamentarne stranke?

ZAGREB - Upravni sud prihvatio je u cijelosti tužbu HSP-a i Dobroslava Parage za poništenje rješenja bivšeg Ministarstva uprave o ovlaštenju Ante Đapića za zastupanje HSP-a, objavili su to jučer iz HSP-a 1861. Tako je nakon šest godina Dobroslav Paraga dobio pravo da bude stranka u postupku u kojem želi dokazati da je nezakonito izgubio pravo na zastupanje HSP-a. Konačnu odluku ipak će donijeti Ministarstvo pravosuđa, ali u Paraginoj stranci kažu da je najnovija odluka upravnog suda dokaz da je “pravda spora, ali dostižna”. Čvrsto vjeruju da će “bitku” na kraju i dobiti, što znači da će Paraga postati predsjednik HSP-a - parlamentarne stranke, a da će Anto Đapić postati nezavisni kandidat.

Đapić se, pak, puno ne brine. Objašnjava da se radi samo o obnovi postupka i to onog u kojem su stranke Paraga i bivše Ministarstvo uprave.

Da bi to postao i on (Đapić) takvu odluku mora donijeti i Ministarstvo pravosuđa, a onda slijedi dugotrajan postupak u kojem se i on može žaliti. Sve može trajati godinama, onoliko koliko traje njegov zastupnički mandat, ili još više, onoliko koliko je trajao prethodni postupak. Nada se da Vlada, u kojoj sjede ozbiljni ljudi, cijelu stvar neće iskoristiti kao pritisak na HSP.

J. MARIĆ