Jutarnji list: 24. 5. 2000.

Anti Đapiću oduzete ovlasti nad HSP-om

ZAGREB - Upravni je sud usvojio tužbu Hrvatske stranke prava Dobroslava Parage i time poništio zaključak Ministarstva uprave od 23. travnja 1998. godine, kojim se Paragi onemogućava da kao stranka u postupku osporava Đapićev upis u registar političkih stranaka kao predsjednika HSP-a.

- Sedam smo godina čekali tu odluku. Pokazalo se da se ne može izvesti unutarstranački puč. Cijeli će se postupak obnoviti i uvjeren sam da će Ante Đapić biti kazneno procesuiran - izjavio je Dobroslav Paraga i dodao kako će se njegova stranka vratiti na političku scenu te će se, za razliku od Đapića, ograditi od fašizma i ekstremizma. Predviđa i kako će HDZ, zajedno sa svojim satelitom Đapićem, predstavljati krajnju desnicu.

Ante Đapić je izjavio kako odluka Upravnoga suda ne mijenja njegov status i položaj predsjednika HSP-a te kako se legalitet i legitimitet stranke nije ni sa čim promijenio. Đapić smatra kako postoji mogućnost da se na taj način želi izvršiti pritisak na HSP ali da oni imaju rezervne strategije koje ne može otkriti.

V. Blašković