Večernji list: 24. 5. 2000.

DOBROSLAV PARAGA DOBIO SPOR NAKON SEDAM GODINA
Sud uzeo ovlasti Đapiću nad HSP-om
* Anto Đapić: To je politički pritisak na HSP koji nas ne uznemirava
ZAGREB - Upravni sud usvojio je tužbu Hrvatske stranke prava Dobroslava Parage i poništio zaključak Ministarstva uprave od 23. travnja 1998. godine kojim je Dobroslavu Paragi onemogućavano da kao stranka u postupku osporava Đapićev upis u registar političkih stranaka kao predsjednika HSP-a.
Naime, još 28. rujna 1993. godine tadašnje je Ministarstvo uprave donijelo zaključak kojim je odbacilo Paragin prijedlog za obnavljanje postupka.
- Ovo je prvi, ali važan korak i sljedeći potez bit će utvrđivanje da je Sabo
r u Kutini bio nelegalan i nakon toga Ministarstvo pravosuđa morat će donijeti odluku kojom će osporiti Đapićev upis u registar pri Ministarstvu - kazao nam je odvjetnik Branko Šerić.
- Teško mi je komentirati presudu jer još je nisam dobio, no pretpostav
ljam kako je riječ o obnovi postupka. Paraga ima spor s Ministarstvom pravosuđa, no to je jedna vrsta političkog pritiska na HSP koja nas ne uznemirava - kazao je o presudi Upravnog suda aktualni čelnik HSP-a Anto Đapić "Večernjem listu".
Na pitanje znači
li ta presuda da se više neće moći predstavljati predsjednikom HSP-a, Đapić je odgovorio:
- To nikako! Obnova postupka može trajati nekoliko godina, ali to ne znači i promjenu ovlaštene osobe. Mi ćemo sve srušiti i svojim protutužbama. (dmi, bko)