“VJESNIK”

N/r

glavnom uredniku

g. Mandiću

Zagreb, 25.05.2000.

Predmet: Demanti

Ispravak krive informacije objavljene u “Vjesniku” dana 25.05. ov.g. u članku pod naslovom “Đapić i Paraga opet “ratuju” oko prava na zastupanje HSP-a !”

Tekst ispravka:

Anto Đapić je u razgovoru s “Vjesnikom” ustvrdio kako “Imamo indicije i da je on (Paraga, op.a.) trgovao odorama HOS-a umjesto da ih je slao na bojište”.

Stari i, uskoro, nakon revizijskog postupka u Ministarstvu pravosuđa oko statusa zastupanja Hrvatske stranke prava, novi predsjednik Hrvatske stranke prava, g. Dobroslav Paraga, osnivač je časnih, povijesnih, Hrvatskih obrambenih snaga, koji je svakom dragovoljcu, bojovniku HOS-a besplatno povjerio (poklonio) automatsku pušku, metke i odoru. Đapić je nakon političkog ubojstva prvog načelnika Ratnog stožera HOS-a, Ante Paradžika, naslijedio pokojnog Paradžika na tome mjestu, s time da borbu nije okusio, front nije vidio. O trgovanju odorama kao načelnik, Đapić nikada nije ni spomenuo, te začuđuje da se u pomanjkanju argumenata srozao na babu i bapske priče. Ovakva njegova zlonamjerna tvrdnja ulazi u Paragin dosje kojega pravaški čelnik nosi pred sudbenu vlast, pred kojom će bivši član Hrvatske stranke prava Anto Đapić morati odgovarati na pitanje o krađi (stranke), izdavanjem lažnog novčanog pokrića, otuđivanju stana grada Zagreba, klevetama (zbog lažnog magisterija sud već vodi istragu) i što šta drugo, za što g. Paraga raspolaže dokazima, za razliku od Đapića koji ima samo indicije (vlastita izjava-objeda), a nema obraza ni političke kulture (“Komentirati Paragine izjave stvar je medicine”.) Što se tiče blokiranog žiro-računa, kojega je ZAP Đapiću (HSP-u) blokirao prije dva mjeseca zbog nepokrivenih 2,3 milijuna kuna, da je g. Paraga kojim slučajem imao nečiste račune (što nije slučaj), ZAP bi ga davno blokirao, što nije.

Goran Jurišić

Ured za odnose s javnošću