Vjesnik: 26. 5. 2000.

Paraga: Đapića treba privesti pravdi

ŽUPANJA, 25. svibnja - Predsjednik HSPa 1861. Dobroslav Paraga na konferenciji za novinare u Županji u četvrtak je oštro osudio namjeru Saveza udruga dragovoljaca HOS-a da na Dan hrvatske državnosti u Vukovaru održe veliki prosvjedni skup.

Paraga drži da će “najavljeni skup u Vukovaru biti “skup ratnih profitera i lažnih boraca HOS-a koji otvoreno, poput Liovića i Đapića, prijete Ustavu i demokraciji u zemlji”. Paraga ocjenjuje da “to nije za političku, već za pravnu osudu”.

Protiv Đapića i sličnih državni bi odvjetnik trebao pokrenuti postupak i privesti ga pravdi, rekao je Paraga, dodavši kako se to očito neće degoditi jer je, kako tvrdi, “Državno odvjetništvo još uvijek u rukama HDZ-a, čiji je HSP ogranak”.

Osvrnuvši se na sudsku presudu kojom mu je vraćeno pravo predstavljanja HSP-a, Paraga je istaknuo “kako je bilo i vrijeme da se stane na kraj Đapićevim lažima, prijevarama i kriminalu.

Hrvatskoj Vladi Paraga najviše zamjera što u 100 dana vlasti “nije financijski razvlastila bivše političke strukture”, koje, po njegovim riječima, još raspolažu golemim svotama pokradena novca. (Hina)