Večernji list: 26. 5. 2000.

DOBROSLAV PARAGA, PREDSJEDNIK HSP-a 1861, JUČER U ŽUPANJI

‘Najavljeni skup u Vukovaru – obmana veterana Domovinskog rata’

ŽUPANJA – Tema jučerašnje konferencije za novinare HSP-a 1861 u Županji, kojoj je nazočan bio i predsjednik te stranke Dobroslav Paraga, bila je osuda najavljenog skupa koji bi se trebao održati na Dan državnosti u Vukovaru. Kako je tom prigodom kazao Ivan Zubković, predsjednik Udruge HOS-a Vukovarsko-srijemske županije, taj skup je obmana svih veterana Domovinskog rata.

- Tim potezom razni dragovoljci i invalidi pokušavaju spasiti svoj status. Nedopustivo je da pojedinci svojataju HOS, primjerice Maretin Mihaljević, kad on nije na popisu naših pripadnika. Damjan Kraljević, lažni je invalid Domovinskog rata i u postupku je ukidanje svih njegovih povlastica koje si je priskrbio – naglasio je Zubković, ratni zapovjednik postrojbe HOS-a, koja se borila na vinkovačkom i vukovarskom području.

- U politički život vraćamo se na velika vrata, a djelovat ćemo na ispravljanju brojnih pogrešaka koje je učinila bivša vlast. Osuđujemo postupke brojnih paraudruga koje ovih dana upućuju ozbiljne prijetnje. One trebaju biti sankcionirane, no u sudstvu se još uvijek nalaze HDZ-ovi ljudi zbog kojih ne može funkcionirati pravna država – kazao je predsjednik HSP 1861 Dobroslav Paraga, osudivši najavljeni skup u Vukovaru.

- Istinski borci Domovinskog rata, a posebice dragovoljci HOS-a, ne stoje iza toga skupa i osuđuju uzurpaciju imena HSP i HOS, kojim se ugrožava demokracija u Hrvatskoj. Taj skup je okupljanje ratnih profitera i lažnih boraca HOS-a. Đapića, Liovića, Kvesića treba izvesti pred sud jer ugrožavaju Ustav RH – naglasio je Dobroslav Paraga na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Županji.

(N.Đ.)