Slobodna Dalmacija: 1. 6. 2000.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HSP-a 1861

Povratak imena – prava odluka

Odluka Upravnog suda na žalbu Dobroslava Parage o povratku imena Hrvatske stranke prava prvi je korak prema nezavisnom sudstvu i najava novih političkih odnosa na hrvatskoj političkoj sceni – kazala je predsjednica Županijskoga vijeća HSP 1861 Ana Bašić na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Dubrovniku.

Komentirajući izjave predsjednika HSP-a Ante Đapića o tome da je sudska odluka politički pritisak na njegovu stranku, Ana Bašić je rekla kako je takav pritisak zapravo izvršen 1993. godine na Dobroslava Paragu i njegove pristaše od, kako je naglasila, političkih profitera okupljenih oko Đapića “koje je HDZ iskoristio za svoju prljavu politiku”.

Predsjednica ŽV HSP 1861 se na konferenciji također kritički osvrnula na dolazak novinara izvan Dubrovnika na urednička mjesta, ocijenivši to političkom odlukom. Također je kritizirala i novi sastav Nadzornog odbora Dubrovačke banke kao politički, dodavši kako će se HSP 1861 zauzimati za provođenje javne rasprave o budućnosti te dubrovačke novčarske kuće.

A. Kelava