Jutarnji list: 3. 6. 2000.

Šibenski HSLS protiv razvrgavanja koalicije s HDZ-om

ŠIBENIK - Polovica članova Izvršnog odbora gradskog ogranka HSLS-a u Šibeniku glasovala je za to da se odmah razvrgne njihova koalicija s HDZ-om u Šibeniku, a polovica je bila suzdržana pa će koalicija i dalje funkcionirati, unatoč tomu što je HSLS-ov ogranak još prije nekoliko mjeseci donio odluku da će ona biti raskinuta.

Među onima koji su bili za odgađanje raskida veze s HDZ-om su, kako doznajemo, uglavnom oni koji su tu koaliciju stvorili i sudjeluju u zajedničkom obnašanju vlasti s HDZ-om.

Njihovo je objašnjenje uvijek isto: za to nije pravi trenutak. Jedan od njih, šibenski gradonačelnik Nikola Rak, objasnio je za Jutarnji list kako oni nisu protiv razvrgavanja koalicije, ali ne slažu se da se to napravi prije nego što se odredi kada će biti provedeni lokalni izbori. Glasovanje o razvrgavanju koalicije na dnevni je red stavila predsjednica ogranka Živana Stošić kako bi se provela već donesena politička odluka o izlasku iz koalicije. Prema nekim izvorima, i Dražen Budiša je Šibenčanima na nedavnom Općem saboru HSLS-a u Zagrebu rekao neka pričekaju s razvrgavanjem koalicije. (D. F.)