Slobodna Dalmacija: 3. 6. 2000.

DOBROSLAV PARAGA S NOVINARIMA U SPLITU

Đapićev HOS nastao je u “epruveti” HDZ-a!

SPLIT - Nakon prosvjeda samozvanih pravaša i HOS-ovaca, uputit ćemo zahtjev Ministarstvu obrane i Ministarstvu hrvatskih branitelja za reviziju članstva u parahosovskom Savezu udruga HOS-a. Jer, iako se pozivaju na članstvo koje broji oko 2500 ljudi, morate znati da 50 posto članova Đapićeva Saveza udruga HOS-a i Prkačinove Zajednice udruga HOS-a nisu ni branitelji, a kamoli HOS-ovci. Ja sam stvarao HOS i ja sam mjerodavan govoriti o tome, izjavio je predsjednik HSP-a 1861. Dobroslav Paraga na jučerašnjem susretu s novinarima, u Splitu, upozorivši kako je članstvo HOS-a koje vodi Đapić, zapravo krivotvorina napravljena u laboratoriju HDZ-a. Oni koji se usude lagati o HOS-u, zapravo su najviše pogazili HOS.

Paraga je izrazio uvjerenje da će pravaši, nakon sedam godina napokon dobiti spor s Đapićevim HSP-om oko prava na ime stranke, rekavši kako će povratkom registracije HSP-a povratiti i parlamentarni status, iako bez stolica u parlamentu. No, nadamo se da u Saboru neće sjediti ni oni koji su nas sedam godina gazili u HDZ-ovoj režiji, jer protiv njih imamo optužbi za kaznena djela ne za šest, nego za šest puta šest mjeseci, rekao je Paraga. On je optužio Državno odvjetništvo u Zagrebu, rekavši da “ono ne radi svoj posao, jer u slučaju Đapića imamo optužbe za pronevjeru 2,3 milijuna kuna u stranci, ali i za pronevjere u gospodarskom kriminalu. Đapić je krivotvorio i kandidaturu za predsjednika države, a, poznata je i afera oko njegova magisterija”, izjavio je Paraga, založivši se za funkcioniranje pravne države. Inzistiramo na našim političkim pravima i vraćanju stranke, jer smo smijenjeni dekretom pokojnika s Mirogoja, tada još vladara s Pantovčaka, poručio je Paraga.

- Zašto je baš u ovoj stranci ubijeno 27 ljudi? Zašto političkih ubojstava nije bilo kod Budiše, Čačića i Račana? Samo se to upitajte i sve će Vam biti jasno, ustvrdio je Paraga, najavivši da će uskoro opet ići u Državno odvjetništvo i pitati zašto se ne procesuiraju kaznena djela ubojstva devet članova ove stranke. On je optužio HDZ koji je prema njegovu mišljenju u 10 godina upropastio Hrvatsku i osramotio ideje Starčevića i Radića da se ljudi s razlogom prisjećaju vremena prije nego što je Hrvatska postala slobodna. Novoj vlasti zamjera što još nije financijski razvlastila HDZ, držeći da je smiješno da je sada glavna afera oko Hajduka dok se pravi hajduci cere iz svojih vila u Zagrebu, držeći na svojim računima stotine milijuna DEM i dolara.

S. ŠETKA