Varaždinske vijesti: 14. 6. 2000.

Hrvatska stranka prava 1861

Za reviziju pretvorbe u Varaždinu

Na konferenciji za novinare koju je u Varaždinu organizirala Hrvatska stranka prava 1861 u subotu, 10. lipnja, njen je predsjednik Dobroslav Paraga istaknuo kako je ostavka državnog odvjetnika Berislava Živkovića značajan korak prema ostvarivanju pravne države u Hrvatskoj.

Po riječima Dobroslava Parage, Živković je suodgovoran za eskalaciju kriminala u zemlji jer je abolirao niz teških krivičnih djela iz područja gospodarskog, političkog i općeg kriminala u zemlji. Stoga bi, po Paraginim riječima, protiv bivšeg državnog odvjetnika trebalo podnijeti krivičnu prijavu zbog prikrivanja teških kriminalnih djela, na koje je uz popratnu dokumentaciju upozoravao i HSP 1861.

Na konferenciji ove stranke u Varaždinu upozoreno je i na rad Državnog odvjetništva u Varaždinu, koje, kako je rečeno, nije pokrenulo postupak protiv Slavka Canjuge, pa je to morao učiniti državni odvjetnik u Karlovcu.

Stoga će HSP 1861, po riječima predsjednika varaždinskog ogranka ove stranke Zvonimira Hajsoka, inzistirati na reviziji pretvorbe i na varaždinskom području, za koje u ovoj stranci drže kako nisu izvedene prema zakonu. Inzistirat će i na reviziji dodjele socijalnih stanova te županijskih kredita za poticanje poduzetništva, jer je prema njegovom saznanju i ovdje bilo nepravilnosti.

Čelnici ove stranke opetovano su upozorili kako HSP 1861 u Varaždinu još uvijek nema stranačkih prostorija pa je stoga rad stranke u Varaždinu otežan.

I.Č.