Glas Podravine i Prigorja: 16. 6. 2000.

Konferencija za novinare koprivničko-križevačkog HSP-a 1861.

TREBA POMOĆI IZVORAŠIMA

Koprivnički sud bi se trebao početi baviti Gucićem i lokalnim tajkunima, poručili su pravaši s konferencije za novinare 9. lipnja

Član Odbora Podružnice Gola Stjepan Rehorović, predsjednik Podružnice Gola Mladen Lukunić, glasnogovornica Marija Behim-Keleminec i Dražen Keleminec, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a 1861., održali su u prošli petak konferenciju za tisak u novom prostoru u Starčevićevoj ulici. Predsjednik Županijskog vijeća govorio je o tužbama Marka Horvata protiv Nikole Čekade iz Ždale zbog članka u Večernjem listu i protiv Marije Keleminec-Behim zbog izjave na Radio-Đurdevcu. KeIeminec je rekao da se stranka ne boji prijetnji tužbama i da joj je prva stvar postizanje pravde za sve građane, te je stoga zaštitila župnika Goreka. Mještani Ždale poslali su nekoliko prijava, no nijedna nije procesuirana. HSP 1861. drži da se mora suditi po Ustavu RH i ne padati pod utjecaj nijednih bivših moćnika. Također želi da nova hrvatska vlast uspije riješiti nagomilane probleme, a koprivničkom sudu predlaže da se počne baviti koprivničkim tajkunima, koji su uništili koprivničko gospodarstvo, napose najvećemu od njih, Josipu Guciću.

Keleminec je izvijestio o ročištu 20. lipnja u slučaju privatne tužbe protiv njega koju su podnijeli Mladen Ružman, Mladen Godek i Zvonko Mršić, - Ne osjećam se krivim. Bio sam dužan upozoriti koprivničke građane koji pune koprivnički proračun na nepravilnosti kojih je bilo dok je Mladen Godek bio gradonačelnik, rekao je Keleminec i izjavio da ima materijale koje će priložiti kao dokaze na ročištu, izvješće županijske financijske policije od 4. travnja 2000. godine, zapisnik o uvidu koji je načinila o radu Grada Koprivnice u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 1998. godine. Za svjedoke ću tražiti i revizorice za 1998. godinu, najavio je, jer revizijsko izvješće o radu u 1999. godini, otkada je gradonačelnik Betlehem, pokazuje mnogo bolji rad nego u 1998. godini, kada je gradonačelnik bio Mladen Godek.

HSP 1861. očekuje prijem kod ministra Ivaniševića do kraja mjeseca i u gore opisanim slučajevima se nada da se politika neće miješati u pravosuđe te da ukoliko na nižim instancama toga bude, postoje više instance.

I. D.