Novi list: 20. 6. 2000.

IVICA RAČAN ODLAZI NA DESETODNEVNI ODMOR

Do kraja lipnja Goran Granić premijer

Budući da Račan sebi nije našao zamjenu iz SDP-a za sastanke Koordinacije šestorke, to bi trebalo značiti da privremeno prestaje i tzv. slaganje kadrovskih križaljki

ZAGREB - Premijer Ivica Račan otići će sredinom ovoga tjedna na desetodnevni odmor koji će trajati do kraja lipnja. Račanova iznenadna odluka o odlasku na odmor zasad je obavijena velom tajne, čemu je pridonio sam premijer. Kad su ga znanci ovih dana pitali kamo će otići, Račan im je u šali odgovorio da “to neće znati ni policija”. Rekao im je kako će se nakon posjeta Dubrovniku, Mljetu i Lastovu izgubiti iz javnosti i otići u nepoznatom smjeru, a možda će neko vrijeme i ploviti Jadranskim morem.

Aleksandra Kolarić, glasnogovornica Vlade, potvrdila nam je jučer da će premijer biti na odmoru do petka, 30. lipnja, kada će se vratiti u Banske dvore i voditi sjednicu Vlade. Za to vrijeme zamjenjivat će ga vicepremijer dr. Goran Granić. Budući da Račan sebi nije našao čovjeka iz SDP-a koji bi ga zamjenjivao na sastancima Koordinacije šestorke, to bi trebalo značiti da se šestorka do kraja lipnja neće ni sastajati, pa će privremeno stati i tzv. slaganje kadrovskih križaljki.

Odgovor na pitanje gdje će desetak dana boraviti Račan nije mogla dati ni Aleksandra Kolarić, ali se pretpostavlja da će dio odmora provesti u Pučišćima na Braču, u kućici koju su njegova supruga Dijana Pleština i on kupili prije nekoliko godina. Očito je da se premijer Račan malo umorio od teškog i odgovornog posla u Banskim dvorima, koji traje do kasno u noć.

B. PODGORNIK