Glas Slavonije: 28. 6. 2000.

UJEDINJENI HSP BIT ĆE VJERODOSTOJNA I ISKRENA OPORBA

Kaznena prijava protiv Sudbenoga vijeća i predsjednika Vrhovnog suda

HSP 1861. prije dva dana podnio je krivičnu prijavu protiv cijeloga saziva Sudbenoga vijeća i predsjednika Vrhovnog suda zbog protuzakonitoga imenovanja Berislava Živkovića na mjesto državnog odvjetnika

- Namjera nam je vratiti se u parlamentarni politički život Hrvatske. Osim što je bivša vlast devastirala gospodarstvo, uništila je i duhovna i politička dobra naše zemlje. Na taj je način ukradena i Hrvatska stranka prava, no mi ćemo je vratiti na legitiman način utemeljiteljima iz 1990. Uskoro očekujemo odluku suda koji će nam vratiti HSP koji će nakon ujedinjavanja ubrzati odumiranje satelita Hrvatske demokratske zajednice i Ante Đapića - rekao je predsjednik HSP-a 1861. Dobroslav Paraga.

Kako je naglašeno na konferenciji za novinare, Hrvatska će napokon imati vjerodostojnu i iskrenu oporbu koju je HDZ, prema Paraginim riječima, uništio.

- Oštro osuđujemo najave blokade prometnica kod Orahovice od strane ljudi koji su ponajmanje branitelji i invalidi iz Domovinskoga rata. To je jedan od načina da se vrate na vlast, a koji neće uspjeti. Oklijevanje koalicijske Vlade ozbiljnja je prijetnja sigurnosti i funkcioniranju pravosuđa u RH - zaključio je Paraga.

Kako je istaknuto, HSP 1861. prije dva dana podnio je krivičnu prijavu protiv cijeloga saziva Sudbenoga vijeća i predsjednika Vrhovnog suda zbog protuzakonitoga imenovanja Berislava Živkovića na mjesto državnog odvjetnika, pri čemu su zloporabljeni službeni položaj i dane ovlasti.

Nakon konferencije za novinare Paraga se susreo s gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem s kojim je razgovarao o stanju u Gradu i Županiji, susjednoj SRJ te općepolitičkoj situaciji u državi.

(E.S.)