HRT Vijesti: 20. 7. 2000.

PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO PARAGU

20. srpnja - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je jučer u svojem uredu predsjednika Hrvatske stranke prava 1861 Dobroslava Paragu.
Nakon sastanka Paraga je izjavio novinarima da ga je predsjednik Mesić primio kao predsjednika jedne od političkih stranaka koja sudjeluje u obnašanju vlasti na lokalnoj razini. Predsjedniku Mesiću izrazio sam punu potporu u raščišćavanju velikih afera koje potresaju Hrvatsku, njegovim naporima i nastojanjima u približavanju Republike Hrvatske demokratskim standardima i visokorazvijenim zemljama svijeta, istaknuo je predsjednik HSP-a 1861 Paraga. Napomenuo je da je predsjedniku Mesiću prenio ponudu jedne od vodećih odvjetničkih kuća i utjecajnih lobističkih organizacija u SAD-u koje su voljne poraditi na promicanju hrvatskih gospodarskih interesa kod Vlade i američkih korporacija glede ulaganja kapitala u Hrvatsku na području telekomunikacija, naftne industrije, plinofikacije i drugih područja za koja bi Hrvatska mogla biti zainteresirana.
Razgovaralo se i o nekim pravnim i sudskim postupcima koji su još neriješeni u našoj zemlji, ali nakon smjene državnog odvjet
nika RH predsjednik Mesić izrazio je nadu i očekivanje da će se sudski proces i afere, koje su bile u ladici, riješiti, istaknuo je predsjednik HSP 1861 Dobroslav Paraga.