Vjesnik: 20. 7. 2000.

Predsjednik Mesić primio Paragu

ZAGREB, 19. srpnja - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u srijedu u svom uredu predsjednika Hrvatske stranke prava 1861 Dobroslava Paragu.
Nakon sastanka Paraga je izjavio novinarima da ga je predsjednik Mesić primio kao predsjednika jedne od političkih stranaka koja sudjeluje u obnašanju vlasti na
lokalnoj razini. »Predsjedniku Mesiću sam izrazio punu potporu u raščišćavanju velikih afera koje potresaju Hrvatsku, njegovim naporima i nastojanjima u približavanju Republike Hrvatske demokratskim standardima i visokorazvijenim zemljama svijeta«, istaknuo je predsjednik HSP-a 1861 Paraga. Napomenuo je da je predsjedniku Mesiću prenio ponudu jedne od vodećih odvjetničkih kuća i utjecajnih lobističkih organizacija u SAD-u koje su voljne poraditi na promociji hrvatskih gospodarskih interesa kod Vlade i američkih korporacija glede ulaganja kapitala u Hrvatsku na području telekomunikacija, naftne industrije, plinofikacije i drugih područja za koja bi Hrvatska mogla biti zainteresirana.
Bilo je riječi i o nekim pravnim i sudskim postupcima koji su još uvijek neriješeni u našoj zemlji, ali nakon smjene državno
g odvjetnika RH predsjednik Mesić je izrazio nadu i očekivanje da će se sudski proces i afere koje su bile u ladici riješiti, istaknuo je predsjednik HSP 1861 Dobroslav Paraga. (Hina)