Večernji list: 20. 7. 2000.

DOBROSLAV PARAGA NAKON RAZGOVORA S PREDSJEDNIKOM

Potpora Mesiću u rješavanju afera

ZAGREB - Predsjedniku Mesiću iskazao sam svu potporu na raščišćivanju velikih afera koje potresaju Hrvatsku i na njegovim naporima da se Hrvatska približi standardima visokorazvijenih zemalja, izjavio je Dobroslav Paraga nakon polusatnog razgovora s predsjednikom Mesićem održanom jučer u Uredu predsjednika. Na pitanje da li se razgovaralo i o Anti Đapiću, odgovorio je negativno.

- A tko je Đapić? Gdje bi predsjednik Republike raspravljao o Đapiću! Govorilo se o nekim sudskim postupcima koji još nisu riješeni, ali je nakon smjene i ostavke državnog odvjetnika RH gospodin predsjednik izrazio nadu da će se ti sudski procesi i afere koje su bile u ladici riješiti - odgovorio je Paraga.

Dodao je kako je Predsjedniku prenio i ponudu jedne od deset najutjecajnijih odvjetničkih kuća u SAD-u te lobističkih organizacija koje su voljne poraditi na promociji hrvatskih gospodarskih interesa i na ulaganju moćnih financijskih američkih korporacija u telekomunikacije, razvoj naftne industrije, plinofikacije i drugih područja za koja bi Hrvatska mogla biti zainteresirana. (th)