Zagreb, 08.08.2000.

 

Trojanski konj Tomac

Nakon Tomčevog govora u Vukovaru, u kojemu se “očešao” o Haaški sud i Carlu del Ponte izrekavši svoje “povijesno no passaran”, pozvao je državno vodstvo na poduzimanje hitnih mjera. HSP 1861. isto poziva državno vodstvo na poduzimanje hitnih mjera, ali ne onako kako bi Z. Tomac želio. Pozivamo Saborske zastupnike da smijene dopredsjednika Sabora Zdravka Tomca, ujedno i predsjednika Odbora za vanjsku politiku, i da ga iz njega izbace naglavačke, i to iz razloga što je g. Tomac cijelo vrijeme, poput Budiše (HSLS), bio Trojanski konj svog vrhovnika Tuđmana:

Tomac je skupa sa Šeksom javno napao Paragu 1998. nakon posjete američkom Kongresu i održanih Pravaških dana na Capitol Hillu, tvrdeći da je Paragin posjet Washingtonu beznačajna stvar i da si Paraga umišlja da je neka veličina, iako “pojedinac u svjetskoj politici ništa ne znači”, kako je Tomac zborio. Dva mjeseca nakon toga je beznačajni pojedinac Tomac hvalio je Račanov službeni posjet State Departmentu i hrvatskom veleposlaniku Žužulu u Washington.

Tomac je kao šef Budišinog izbornog štaba u predsjedničkoj kampanji doživio poraz. Poistovjećujući se s Hrvatskom koju nikad nije priznao, poput Tuđmana misli da će Hrvatska doživjeti poraz zbog “vanjskih i unutarnjih neprijatelja”, bio to Haaški sud ili Paraga.

Ispravno je postupilo državno vodstvo kada je Tomca izostavilo iz popisa putnika za Bijelu kuću, jer što bi Tomac tamo radio osim što bi bio Budišin odvjetnik i glasnogovornik pokojnog Tuđmana.

Goran Jurišić, Ured za odnose s javnošću