Glas Pleternice: srpanj/kolovoz 2000.

STRANAČKE AKTIVNOSTI

U PLETERNICI ODRŽANA TRIBINA HRVATSKE STRANKE PRAVA 1861.

Za Hrvatsku prava i socijalne pravde

Na tribini Hrvatske stranke prava 1861. održanoj polovicom srpnja u motelu "Palladium" govorio je predsjednik stranke Dobroslav Paraga. Analizirajući trenutačno gospodarsko i političko stanje u našoj državi, on je istaknuo da su vlast preuzeli reformirani komunisti, koji se zovu Socijaldemokrati. Stanje u Hrvatskoj nije posljedica raspada Jugoslavije već HDZ-ove grabeži i pustošenja. - Radimo na tome da se HSP 1861 vrati nakon 8 godina embarga u političku javnost. Mi nismo šestorka, a niti korumpirana HDZ-ova oligarhija, koja je predala vlast onima od kojih ju je 1991. godine uzela - kazao je Paraga, napomenuvši da se stranka bori za Hrvatsku prava i socijalne pravde. U daljem izlaganju predsjednik HSP 1861 naglasio je da se opljačkana sredstva moraju vratiti, Hrvatska ne smije biti baza stranim silama, a stranka je protiv rasprodaje Hrvatske, o čemu se nigdje ne govori.

Tijekom diskusije i odgovaranja na pitanja, Paraga se kritički osvrnuo na politiku novoizabrane Vlade, koja u pojedinim potezima kasni, a posebice je istaknuo nevjerojatne privilegije naših saborskih zastupnika, koji ne mogu uspoređivati svoje plaće i mirovine s onima u razvijenim zemljama. - U očajnoj smo situaciji, a politika je postala najunosniji posao. Program HSP-a 1861 temelji se na oslanjanju na vlastite resurse, poništenju privatizacije, politici zapošljavanja, osiguranju uvjeta za tržišno gospodarenje, te pravilnoj preraspodjeli sredstava iz državnoga proračuna - zaključio je Dobroslav Paraga.

Nakon tribine osnovan je pleternički ogranak stranke. Za predsjednika je izabran Grgo Baketarić, tajnik je Stanko Barišić.

I.T.