Večernji list: 18. 8. 2000.

NASTAVLJA SE ISTRAGA PROTIV JOSIPA GUCIĆA
Brodokomerc mora vratiti kredite drugih poduzeća Gucić grupe

RIJEKA - U nastavku istrage o slučaju Brodokomerca, čiji se bivši direktori Bojana Glavaš, Franko Bajlo i Goran Čulić terete da su zajedno s Josipom Gucićem nesavjesnim raspolaganjem i upravljanjem imovinom te zloporabom položaja i ovlasti oštetili Brodokomerc za 380 milijuna kuna, jučer je u Istražnom centru Županijskog suda u Rijeci saslušano troje svjedoka, direktori Privredne banke Zagreb iz Zagreba. Izjave bankara, s obzirom na činjenicu da su s Privrednom bankom poduzeća iz Gucić grupe imala potpisane ugovore o kreditiranju, trebale su rasvijetliti slučaj u dijelu koji se odnosi na obveze Brodokomerca.
Prema ugovoru o reprogramu kredita, o kojem je jučer bilo najviše riječi, riječka tvrtka je bila dužna vratiti kredite koje nije ni koristila nego su ih svojedobno uzimala i za svoje poslovanje koristila druga poduzeća iz Gucić grupe. J
e li moralno da netko tko nije preuzeo kredit dugove mora vraćati, pitanje je o kojem se bankari nisu izjašnjavali. O valjanosti ugovora o reprogramu još će biti riječi jer se do kraja kolovoza očekuje nalaz financijskog vještaka. Istraga se nastavlja danas saslušavanjem novih svjedoka. (tok)