Jutarnji list: 02. 09. 2000.

Dobroslav Paraga pročitao pred novinarima oporuku ubijenog Milana Levara

ZAGREB – Pokojni Milan Levar ostavio je pismene dokaze i svjedočenja koji bi mogli pomoći istrazi o onome o čemu je svjedočio ako se njemu što dogodi, označio je precizno krug ljudi s imenom i prezimenom koji su napadali njega i užu obitelj, a nikada nisu procesuirali jer su bili povezani s vrhom hrvatske vlasti – rekao je predsjednik HSP-a 1861 Dobroslav Paraga na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Paraga također smatra kako je za Levarovo ubojstvo, osim visokih HDZ-ovih dužnosnika, odgovorna i neučinkovitost sadašnje vlade i nespremnost da se obračuna s paralelnom vlasti HDZ-a.

Levarovu vlastoručno napisanu oporuku o poticateljima i mogućim izvršiteljima njegova ubojstva Paraga je, kako tvrdi, dobio prošle godine, a Levar je za zaštitu molio i ministre današnje vlade, tadašnje opozicije. Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić primio je, prema Paraginim riječima, Levarovo pismo još 1. travnja 1998. godine, ali nije reagirao. Milan Levar nije dobio pomoć ni od Udruženja za zaštitu ljudskih prava, Instituta otvoreno društvo i HHO-a.

(npm)