“Novi list” Rijeka

n/r glavnom uredniku

g. Zdenku Manceu

 

 

Zagreb, 05.09.2000.

ISPRAVAK KRIVIH NAVODA IVANA JAKOVČIĆA

Po Zakonu o javnom priopćavanju molim da u sutrašnjem broju “Novog lista” na istoj stranici i na istom mjestu objavite ovaj ispravak.

Ministar Ivan Jakovčić je u izjavi za “Novi list” demantirao moju tvrdnju, izrečenu na tiskovnoj konferenciji prvog rujna ove godine o tome da je gospodin Milan Levar poslao pismo tadašnjem oporbenom političaru Ivanu Jakovčiću kojim ga je izvijestio tko mu sve prijeti ubojstvom te je povodom toga tražio zaštitu od predsjednika Istarskog demokratskog sabora. Zaštitu, barem moralnu zaštitu od g. Jakovčića pokojni Levar očito nije dobio. Ne samo to. Jakovčić, čija su usta puna demokracije, tolerancije i pravne države i Europe regija i građana, nije se ni udostojio na pismo građanina Milana Levara uopće odgovoriti.

Pranje ruku poput Pilata ne može pomoći ministru Jakovčiću jer kod mene postoji pismo i fax-potvrda pisma koje je M. Levar poslao g. Jakovčiću. Broj faxa na koje je pismo poslato je: 052 434 868 u Poreču. Lako se može provjeriti čiji je to broj bio (IDS Poreč) dana prvog travnja 1998. godine kada je Milan Levar poslao fax-pismo Ivanu Jakovčiću. Inače, pokojni Levar zasigurno svoje pismo nije smatrao prvotravanjskom šalom.

“Gospodine ministre Jakovčiću, zar zbilja mislite da Republika Hrvatska može postati članicom Europske Unije s hipotekom nerazjašnjenih i neprocesuiranih političkih atentata, jučer na Milana Levara, prekjučer na Antu Paradžika, Blaža Kraljevića i drugih osoba?

Dobroslav Paraga, Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.