“Večernji list”

n/r glavnom uredniku

g. Branku Tuđenu

Zagreb, 05.09.2000.

Temeljem Zakona o javnom priopćavanju (čl. 31. i 35.) molimo Vas da objavite ovaj ispravak u sutrašnjem broju “Večernjeg lista” na istoj strani na kojoj je objavljen razgovor s Nenadom Levarom.

ISPRAVAK KRIVIH NAVODA NENADA LEVARA

Gospodin Nenad Levar izrekao je notornu laž optužujući me da sam u razgovoru za “Večernji list”, objavljenom 03. rujna ove godine, o njemu lagao. Stojim kod svojih riječi objavljenih za hrvatsku javnost i čitateljstvo Večernjeg lista.

Istina je dijametralno suprotna tvrdnjama Nenada Levara izrečenih u razgovoru za “Večernji list” dana 5. rujna ove godine. Laž je, naime, tvrdnja Nenada Levara da sam znao za njegovo druženje s Milanom Levarom. Nenad Levar izrekao je slijedeće prozirne laži:

  1. da se je počeo družiti s Milanom Levarom u travnju, jer se po izjavi majke pokojnog Milana Levara, Nenad Levar s njim počeo družiti tek prije dva i pol mjeseca, u lipnju ove godine. Pored toga je u izjavi za Večernji od 30.08. ove godine Nenad Levar izjavio da se s Milanom Levarom samo slučajno susretao. Sada tvrdi suprotno.
  2. da je prvi put ove godine zatražio učlanjenje u HSP 1861., pošto je to osobno u Šenoinoj ulici 13 zatražio od koordinatora naše stranke, još prošle 1999. godine. Na sastanku u središnjici stranke 12. 06. o.g. rekao sam Nenadu Levaru u lice da me obmanjuje, jer je kazao da mu trebaju pristupnice HSP 1861 premda ih je već uzeo od koordinatora pola godine ranije.
  3. da je za vrijeme razgovora sa mnom u središnjici stranke, pokojni Milan Levar sjedio u kafiću jer on nije izbjegavao susrete sa mnom te bi, da je bio u Zagrebu, sigurno navratio k meni a ne čekao u kafiću. Ako je Milan Levar tada i došao skupa s Nenadom Levarom i čekao u kafiću, za vrijeme razgovora Nenada Levara sa mnom, laž je da mi je Nenad Levar rekao kako je s njim došao i Milan Levar, već je tvrdio da ga uopće ne pozna.

Dobroslav Paraga, Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.