Večernji list: 08. 09. 2000.

BESPRAVNA GRADNJA

Ruše se stube do mora zastupnice Ingrid Antičević
Nagađanja o tome da su staze i stube ispred i oko kamene kuće Marka Marinovića, supruga saborske zastupnice Ingrid Antičević-Marinović, divlja gradnja, po svemu sudeći točna su. Jer, kako doznajemo, zadarska građevinska inspekcija izišla je nakon prijave na teren i utvrdila bespravnu gradnju.
Podsjetimo, prijava se odnosila na navodno zadiranje građevina u pomorsko dobro, i to posebice na sporan putić koji vrata kamene kuće u Sv. Petru, kako doznajemo,
izravno povezuje s morem.
- Vlasnik, odnosno investitor gradnje jest Marko Marinović. Građevinska inspekcija utvrdila je da su staza i stube sagrađene bespravno. Stoga je služba Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja izdala rješenje o njihovu
uklanjanju. Na rješenje postoji mogućnost žalbe - rekla nam je Marijana Petir, glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.
Sa supružnicima Marinović jučer nismo uspjeli razgovarati, no podsjetimo da je Marko Marinović nedavno izjav
io kako je neistina da je zid oko njegove kuće sagrađen u razini ruba morske obale te da zadire u pojasnu granicu od šest metara nasute obale. Također je naglasio kako je neistina da je gradnjom zida oko njegove nekretnine onemogućen prolaz uz more. (F. Š.)