HRT Vijesti: 08. 09. 2000.

Paraga traži podizanje Kaznene prijave protiv Mladena Schwartza

8. rujna - Predsjednik HSP-a 1861 Dobroslav Paraga prozvao je na konferenciji za novinare u Zagrebu Državno odvjetništvo jer nije podiglo kaznenu prijavu protiv predsjednika Nove hrvatske desnice Mladena Schwartza zbog njegovih, kako kaže, zločinačkih izjava glede ubojstva haaškog svjedoka Milana Levara.

Naime, nakon Levarova ubojstva Schwartz je za jedne dnevne novine izjavio da je to bila pravedna kazna koja treba biti opomena svima koji namjeravaju poći Levarovim stopama. Paraga smatra da Schwartz svojom izjavom izravno potiče na daljnja ubojstva i otvoreno prijeti, te mu je stoga neshvatljivo nereagiranje Državnog odvjetništva.

Osvrnuvši se na izjavu Ankice Tuđman da je njezina obitelj sve stekla na legalan način, Paraga je rekao kako su članovi obitelji Tuđman nakon 199
0. preko noći postali poduzetnici i vlasnici golemog bogatstva. Oni su od Hrvatske napravili svoju samoposlugu, rekao je Paraga, uspoređujući obitelj Tuđman s obitelji bivšeg indonezijskog predsjednika Suharta. Naglasivši kako stoji iza svake izgovorene rečenice, Paraga je rekao kako jedva čeka da ga obitelj Tuđman tuži za uvredu časti i dostojanstva.