Večernji list: 09. 09. 2000.

PREDSJEDNIK HSP-a 1861 DOBROSLAV PARAGA:

Obitelj Tuđman od Hrvatske je učinila svoje samoposluživanje

ZAGREB - Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-a 1861., nazvao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare nemoralom, licemjerjem i bezobraštinom reakcije obitelji Tuđman na izjavu predsjednika Stipe Mesića da se protiv pojedinih njezinih članova vode istrage.

- Obitelj Tuđman od Hrvatske je učinila svoje samoposluživanje. Do 1990. bili su izvan poslovnog i financijskog svijeta, a onda su postali vlasnici poduzeća, poduzetnici i bankari. U američkom je Kongresu 1998. navedeno da je vrijednost njihove imovine veća od milijardu dolara, a 'New York Times' je 8. srpnja ove godine naveo da je Tuđman pokrao milijarde dolara, što je razlog uništene ekonomije u Hrvatskoj - rekao je Paraga te zatražio da se sudski raščisti i njihovo vlasništvo nad kućom u Nazorovoj ulici, koju su “dobili partijskom direktivom prije 38 godina”.

Paraga se obrušio i na Mladena Schwartza, vođu Nove hrvatske desnice, zbog njegove reakcije na ubojsivo Milana Levara.

- Schwartz je svojom izjavom zaprijetio svim ostalim svjedocima te je učinio kazneno djelo poticanja na zločin, što je isto kao i da ga je počinio. Neshvatljivo je da nitko iz Državnog odvjetništva na to nije reagirao - rekao je Paraga. (zde)