za Slobodnu Dalmaciju

 

 

Zagreb, 11. 09. 2000.

 

Ispravak krivih navoda Vladimira Šeksa

Zahtijevamo na osnovi Zakona o javnom priopćavanju (čl. 31. i 35.) ispravak krivih navoda Vladimira Šeksa objavljenih u “Slobodnoj Dalmaciji” dana 09.09.2000. pod naslovom “Upozoravam: Prijeti nam val političkog nasilja”.

U razgovoru je Vladimir Šeks povodom optužbe novinarke Jasne Babić, da je HDZ zločinačka organizacija, i pitanja, zašto će HDZ upravo i tek sada tužiti novinarku kada je o Šeksovoj partiji i prije izgovoreno i napisano puno težih kvalifikacija, odgovorio da, “(…)Naime, osim psihičkog bolesnika Dobroslava Parage, nitko nije kazao da je HDZ u cjelini zločinačka organizacija.(…)”.

Zbog ovakve tvrdnje šefa kluba zastupnika HDZ-A u Saboru podnijeti ćemo pred sudom u Zagrebu tužbu. Tada će Šeks morati dokazati da je Paraga psihički bolesnik. Ukoliko ostane kod svoje tvrdnje slijediti će zahtjev za tako velikom financijskom odštetom da Šeksu neće biti dovoljan ni zastupnički imunitet ni stan u vlasništvu grada Zagreba kojega je svojedobno uz asistenciju Smiljka Sokola na nečuven način uknjižio kao svoje privatno vlasništvo.

Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.