Večernji list: 14. 09. 2000.

SELJACI TRAŽE ISPLATU PŠENICE DO 19. RUJNA ILI ĆE BLOKIRATI CESTE, TE TVRDE:

Danas je Todorić miljenik vlasti kao prije Kutle

OSIJEK - Ako sva ovogodišnja pšenica ne bude plaćena do 19. rujna, Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje u srijedu, 20. rujna, organizirat će blokade cesta, zaključeno je na jučerašnjem sastanku Upravnog odbora ZUS-a. O tomu su obaviješteni Vlada i resorna ministarstva, a već će danas i policija dobiti popis mjesta u kojima su mogući prosvjedi. O tome se jučer govorilo na konferenciji za novinare u Osijeku, a predsjednik ZUS-a Antun Laslo istaknuo je kako su prosvjedi mogući i zbog uvjeta u kojima se priprema jesenska sjetva.

Tajnik ZUS-a Stanko Zdravčević tvrdi da se još vode "mutne igre", a krivce vidi u državnim tijelima. Naime, u javnosti se najviše kritizira tvrtka "In-cubo", a država prema toj tvrtki nije ispunila sve ugovorne obveze. Član Upravnog odbora iz Županje Ilija Galović upozorio je na probleme seljaka zbog (ne)plaćanja doprinosa, a osobito je kritizirao "Agrokor".

- Todorić je danas miljenik vlasti kao što je Kutle bio miljenik bivše vlasti. Todorić danas vlada Vladom, ubacio je svoje ljude u ministarstva, čak i u carinu. Sve je to Todorićevo maslo - kazao je Galović. (B. V.)