HRT: Vijesti: 14. 09. 2000.

Paraga: Andabak odgovoran za ubojstvo Blaža Kraljevića i osmorice HOS-ovaca

14. rujna -Hrvatska stranka prava 1861 podupire i pozdravlja odlučnost hrvatskih vlasti da se nedavnim uhićenjima osumnjičenih za ratne zločine napokon razračuna s najgorim oblicima kriminala, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik stranke Dobroslav Paraga.

Ističući kako je bilo krajnje vrijeme da se počnu rješavati zločini koji su narušili vrijednosti Domovinskoga rata, Paraga je napomenuo kako je njegova stranka prije osam godina državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv Ivana Andabaka.

Paraga je ustvrdio da su u državnom odvjetništvu već godinama dokazi o Andabakinoj odgovornosti za ubojstvo generala HOS-a Blaža Kraljevića i osam pripadnika njegove postrojbe u kolovozu 1992.

Predsjednik HSP 1861 izvijestio je da je podnio kaznenu i odštetnu prijavu protiv predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Vladimira Šeksa zbog njegova intervjua Slobodnoj Dalmaciji u kojoj tvrdi da je Paraga psihički bolesnik, te zaprijetio ubojstvima i terorizmom svima koji su bili protiv onoga što je činio u ime HDZ-a.