Jutarnji list: 14. 09. 2000.

STATUSNI SIMBOL Je li počelo ‘nadigravanje’ najvećih hrvatskih poduzetnika i političara u veličini luksuznih jahti

Šarinić i Tomić kupuju nove jahte?

Jahta Pave Zubaka u utorak navečer uplovila je u Ičiće · Šarinić je navodno zainteresiran za 15-metarsku jahtu Withe · Franjo Tomić, vlasnik tvrtke koja prodaje BMW-e i Rovere, čija je jahta nešto skromnija od Zubakove, navodno se sprema kupiti novi i veći brod

IČIĆI - Ovih je dana u najelitnijoj jadranskoj marini, ACI-jevoj u Ičićima, vrlo živo. Dugoočekivana jahta Pave Zubaka Sunseeker Manhattan 84, nakon što je nekoliko dana bila usidrena u Umagu, u utorak navečer uplovila je u Ičiće. Sa 30 metara dužine Zubakova jahta svakako je najprestižnije plovilo u toj poznatoj marini.

Pozornost znatiželjnika ovih dana privlače i najave da nove brodove namjeravaju kupiti Hrvoje Šarinić i Franjo Tomić, vlasnik tvrtke Tomić Company. Prema neslužbenim informacijama, Šarinić je zainteresiran za 15-metarsku jahtu Withe koja je privezana uz lukobran marine u Ičićima. Šarinić je nedavno viđen na palubi broda Withe, a kako je nekim bliskim znancima najavio da namjerava kupiti novu jahtu, vjeruje se da se odlučio upravo za nju.

Franjo Tomić, čija je jahta nešto skromnija od Zubakove, a također je privezana u Ičićima, također se navodno sprema kupiti novi i veći brod. Tijekom jučerašnjega dana, kada smo posjetili marinu u Ičićima, bezuspješno smo pokušali doznati nešto više o novim brodovima. Osoblje marine odbilo je kontaktirati s nama uz objašnjenje da štite privatnost svojih klijenata.

M. Matković