Večernji list: 14. 09. 2000.

ODGOVOR PREDJEDNIKA REPUBLIKE VLADIMIRU ŠEKSU

Šeks izvodi krive zaključke

Predsjednik Republike Hrvatske reagirao je jučer na tvrdnje Vladimira Šeksa, predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a.

"Gospodin Šeks očito daje izjave u "posebnom stanju", jer na tvrdnju izvodi krivi zaključak, citiram: "kvalificiranjem te stranke kao zločinačke organizacije šire se valovi mržnje i čini prvi korak u ozbiljenju nasilja prema HDZ-u i njegovim dužnosnicima".

- Terorizam i nasilje učinjeno je prema Milanu Levaru, a on nije bio član HDZ-a, niti njegov dužnosnik.

Toliko o krivim zaključcima, a sada o činjenicama.

- Gospodin Ante Karić nije moj savjetnik i nije nikada bio povjerenik za Gospić, već je bio predsjednik Kriznoga štaba Gospića i o svemu što je saznao nije obavijestio mene, iako sam mu prijatelj, već tadašnjeg predsjednika dr. Franju Tuđmana, koji nije ništa poduzeo, iako je znao sve što se događa u Gospiću. Ovdje u Uredu imamo i pismo gospodina Karića predsjedniku Tuđmanu o tim događajima, koje prilažemo. Nažalost, ja o tim događajima u to vrijeme nisam ništa znao, a da sam znao sasvim sigurno bih nešto poduzeo, ali o tome je imala saznanja i Vlada nacionalnog jedinstva.

Što se tiče izjava da ne govorim istinu o vođenju istrage protiv obitelji Tuđman, moram upozoriti na izjavu bivšega državnog odvjetnika koja je objavljena u medijima i govori upravo suprotno", stoji u priopćenju predsjednika RH.