Večernji list: 14. 09. 2000.

PRVO ROČIŠTE ZA SAMOBORSKU ČARAPARNU

Samobor prijavio četiri člana uprave Slobode

Na Trgovačkom sudu danas se održava prvo izvještajno i ispitno ročište Tvornice čarapa "Sloboda" u stečaju, na kojem će se utvrditi tražbine vjerovnika, nakon čega će stečajna upraviteljica Biserka Jakić predložiti što dalje. Među vjerovnicima je i Grad Samobor, koji od "Slobode" potražuje oko 800.000 kuna za neplaćenu komunalnu naknadu, ali je istodobno podnositelj kaznene prijave protiv ljudi koji su samoborsku čaraparnu upropastili.

Gradsko poglavarstvo utvrdilo je da ima elemenata za podnošenje kaznene prijave protiv bivših članova Uprave Ivice Papeša, Borisa Žužula, Javorke Babić i Darija Papeša i 1. rujna podnesena je prijava Državnom odvjetništvu u Samoboru.

- Dulje od četiri godine nisu uplaćivani doprinosi za radnike, dio plaće isplaćivan je u gotovini, kupovana su osnovna sredstva koja nisu stigla u poduzeće, iz prodavaonice u Zagrebu uzimane su pozajmice u gotovini koja nisu vraćene, bivši vlasnici dizali su kredite i trošili ih nenamjenski, sklapali fiktivne ugovore - nabraja razloge prijave samoborski dogradonačelnik Jozo Grubeša. (tpa)