SVIM SREDSTVIMA

JAVNOG PRlOPĆAVANJA

Čakovec 16. 09. 2000.

 

Županijsko vijeće HSP 1861. Županije međimurske želi dati svoje mišljenje o aktualnoj situaciji u državi.

Tek sada na vidjelo dalaze posljedice dugogodišnje vladavine HDZ-ovog režima koji je dostiglo vrhunac ubojstvom gospodina Levara. HSP 1861. je hrvatski puk opominjala od 1991. to jest prvih zločina tadašnjeg režima, i upozoravala domaću i svjetsku javnost da to može dovesti do još većih zločina pa i do konc-logora koji su u Bosni i osnovani.

Svi koji su 1991. radili zločine, svjesno ili nesvjesno, radili su protiv hrvatske države, jer njima nije ni bilo stalo da se neovisna Hrvatska prizna. Kad je svijet i Europa pozitivno počela gledati na borbu Hrvatskog naroda za osamostaljenje, oni su pojačali teror i u to vrijeme napravili najveće zločine valjda misleći da će time zaustaviti priznavanje hrvatske države i da time spase krnju Jugoslaviju za koju su i radili. To se jasno vidi iz intervjua bivših oznaša u sredstvima javnog priopćavanja.

HSP-1861. Županije međimurske podržava današnju vlast i njeno nastojanje da procesuira sve zločine na području Hrvatske a pogotovo zločine koji su napravljeni nad strankom HSP 1861. a posebno podržava našeg predsjednika gospodina Mesića koji je garant da će se procesuirati svi zločini i pljačke u Hrvatskaj, te da će hrvatska napokon postati pravna država.

Mi pravaši Međimurja i dragovoljci HOS-a Međimurja ćemo uvijek stajati na strani pravde i pravne države i spremni smo kao i 1991. stati u obranu Hrvatske države protiv bilo koga koji u ovoj državi zvecka oružjem. Pravi i istinski rodoljubi i patrioti nisu pljačkali svoj narod i pravili zločine za vrijeme Domovinskog rata i ne boje se nikakvih istraga pravne države. Baš naprotiv. Tih istraga se boje samo oni pojedinci koji su to činili.

HSP-1861. Županije međimurske očekuje od državnih institucija, da i u Županiji međimurskoj pokrenu istrage protiv onih u našoj Županiji koji su za vrijeme Domovinskog rata činili zločine te koji su pljačkali hrvatski narod, kako na bojištu tako i u samoj županiji, od vojarne pa do propalih, nekad vrlo uspješnih poduzeća. Neka se zna da je pravda i istina ponekad spora ali ipak dostižna, te da zločin i pljačka svog naroda ne može završiti nekažnjeno. Zločinci i pljačkaši moraju završiti tamo gdje im je mjesto.

Neka nam živi pravna i demokratska Hrvatska u zajednici europskih država.

Predsjednik ŽV HSP 1861. Županije međimurske

Josip Strahija