Priopćenje za tisak

Zagreb, 20. 09.2000.

 

SPOMENDAN NA POLITIČKO UBOJSTVO ANTE PARADŽIKA

Obavještavamo hrvatsku javnost da je dana 21. rujna spomendan na politički atentat i ubojstvo dopredsjednika Hrvatske stranke prava, gospodina Ante Paradžika, načelnika ratnog stožera Hrvatskih obrambenih snaga, i bivšeg predsjednika Saveza studenata Hrvatske u vrijeme Hrvatskog proljeća.

Zbog suprotstavljanja Titovoj tiraniji, jugo-komunističkoj diktaturi i boljševičkom sustavu robijao je preko tri godine u jugoslavenskom zatvoru, osuđen na montiranom političkom procesu, upriličenom po komunističkom hrvatskom kvislinškom režimu Beograda u Zagrebu.

Motivi za političko ubojstvo Ante Paradžika su slijedeći:

Hrvatska stranka prava 1861. polaže na Spomen dan, u 11 h na zagrebačkom groblju Mirogoj vijenac na grob pokojnog hrvatskog domoljuba Ante Paradžika.

Nama živima neka je pouka da se zlo zločinaca mora kazniti kako se ne bi ponovilo i kako bi pravda bila zadovoljena radi budućih mladih hrvatskih naraštaja i hrvatske države. Nalogodavce Paradžikovih ubojica stići će ruka pravde hrvatske pravne države, što će biti točka na “i” uspostave hrvatske pravne države za koju se Paradžik zalagao do kraja svog života, konzekventno, hrabro i domoljubno.

Dobroslav Paraga

Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.