Večernji list: 21. 09. 2000.

DOBROSLAV PARAGA OTKRIO DIO LEVAROVE OPORUKE:

"Levar kao mogućeg ubojicu naveo Ivana Rožića"

ZAGREB - Milan Levar u oporuci je naznačio svog budućeg ubojicu, a to je Ivan Rožić, zvani Bijeli Vuk - kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861. Po Paraginim spoznajama, Rožić je priznao da je ubio Levara i da je ubijao civile 1991. godine.

- Sve te uhićenike treba procesuirati kako bismo se oslobodili kolektivne krivnje koju su nam 50 godina nametali komunisti - kazao je Paraga, okomivši se i na udruge dobrovoljaca i invalida Domovinskog rata, koji po njegovu mišljenju služe hadezeovskoj politici.

Paraga je optužio Manolića i Gregorića da znali za zločin u Gospiću, te ga htjeli zataškati i prebaciti odgovornost na one koji to nisu učinili. To je bio i razlog Paragina uhićenja 1991. godine, tvrdi on. Navodi da je kao pritvorenik pokrenuo pitanje stvarnih ubojica civila u Gospiću. Paraga se okomio i na nekadašnjeg javnog tužitelja Željka Olujića te na Vladimira Šeksa, tvrdeći da su izjednačavali HOS i srpske agresore.

- Treba procesuirati i Đapića - izjavio je Paraga - za nedjela koja je činio s čelnicima HDZ-a kao njihov trojanski konj.

Po Paraginu mišljenju, Levar je jedan od svjedoka. Ostali su svjedoci još živi, podsjeća Paraga. (A.M.)