Slobodna Dalmacija: 21. 09. 2000.

NOVE OPTUŽBE DOBROSLAVA PARAGE IZREČENE NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE:

Levar je sumnjao da ga Rožić želi ubiti

Piše: D. KRILE

ZAGREB — Ivan Rožić, zvani Bijeli Vuk, koji je policiji priznao ubojstva civila u Gospiću 1991., upravo je osoba koju je pokojni Milan Levar u pismu-oporuci označio kao svoga potencijalnog ubojicu. Levar je također pismeno posvjedočio kako je Rožić bio jedan od egzekutora nad civilima u Gospiću 1991., te da je provodio i miniranja srpskih kuća u akciji Medački džep, ustvrdio je predsjednik HSP-a 1861. Dobroslav Paraga na press-konferenciji održanoj u srijedu.

Ističući kako je zabrinjavajuće što je Bijeli Vuk priznanje za počinjene zločine dao samo pred policijom, a ne i pred istražnim sucem - što je u nedavnome intervjuu naznačio i Šime Lučin - Paraga je upozorio kako iskaz pred policijom nema nikakvu procesnu vrijednost.

- Duboko se nadam da nije posrijedi smišljena opstrukcija istražnoga postupka protiv Rožića, kakva je režirana i za ubojice obitelji Zec - kazao je Paraga. On je izrazio sumnju i u liječničko osoblje iz Svetošimunske bolnice koje je mjesecima lagalo i obmanjivalo javnost o Tutinu zdravstvenom stanju, da sad ne nastave lagati sud i javnost i o zdravlju Tihomira Oreškovića i Ivana Andabaka.