Večernji list: 21. 09. 2000.

MILAN ĐUKIĆ NOVI NAČELNIK OPĆINE DONJEG LAPCA

Đapić s Đukićem jeo janjetinu i pio "rakijicu"

DONJI LAPAC - Na jučerašnjoj izbornoj sjednici Općinskoga vijeća Donjeg Lapca predsjednik Srpske narodne stranke Milan Đukić jednoglasno je izabran za načelnika općine, a izboru je bio nazočan i predsjednik HSP-a Ante Đapić. Za Đukićev izbor, osim 11 vijećnika SNS-a i dva vijećnika HSP-a, glasovala su i sva tri vijećnika Socijalističke radničke partije.

- U Donji Lapac slile su se razne sudbine i on je kao multinacionalno mjesto, u kojemu su doseljenici, prognanici i izbjeglice, lice i naličje Hrvatske. Ovdje su živci najpotrebniji i drago mi je što je Đapić tu da ga vidite izbliza - rekao je u uvodu jučerašnjeg izlaganja, nakon što je imenovan načelnikom općine Donjeg Lapca, Milan Đukić, čiji su esenesovci Dušan Miljuš, Milorad Repac i Stanko Manojlović izabrani za predsjednika i dopredsjednika Općinskoga vijeća te donačelnika općine. Milan Đukić naglasio je kako u Donji Lapac do danas nije uložena gotovo ni lipa te je apelirao na Vladu RH da što prije pronađe rješenje za povratak Srba na vlastitu imovinu.

Predsjednik HSP-a Ante Đapić jučer je čestitao Milanu Đukiću na izboru te naglasio kako će se HSP zalagati da Hrvati, kojih danas u Lapcu ima oko 10 posto, tamo i ostanu.

- Nas nazivaju ekstremistima, što nije točno jer se mi samo borimo za prava Hrvata i ako osjetimo da su ugroženi njihovi interesi, štitit ćemo ih. Šestorka bježi od ovih krajeva kao od zone sumraka, a upravo vlast mora omogućiti doseljenim Hrvatima konačan smještaj, a srpskim građanima njihovu imovinu - rekao je Ante Đapić.

Nakon završetka imenovanja vodstva općine Donjeg Lapca, predsjednik HSP-a prihvatio je poziv Milana Đukića, koji ga je u svojoj kući ugostio pečenom janjetinom i "rakijicom". U neobaveznom razgovoru Đapić je Đukiću u nekoliko navrata dobacio kako će na svim područjima gdje kod birača prođe SNS proći i njegov HSP.

F. Šarić