Feral Tribune: 23. 09. 2000.

PREDSJEDNIČE, DOPUSTITE DA RAZBlJAM OPOZICIJU (2)

ĐAPIĆU, GADITE MI SE!

Niti jedan istinski pravaš ne može ostati ravnodušan pročitavši stenogram razgovora pokojnoga nam predsjednika države i Ante Đapića objavljenog u Feralu. Prezir i gađenje, nisu dovoljno jake riječi kojima se može opisati ono što osjećam čitajući gore navedeno.

Postoje ljudi koji u politiku zalutaju pa griješe. Takvima nije za zamjeriti, no Đapić, Jukić, Kandare i dr. nisu zalutale ovčice. Na žalost trebalo je proći puno godina da bi neki od nas to shvatili. Dobro nas je povukao za nos, a mnoge još i danas vuče.

Gore imenovanih grijeh je tim veći jer su svjesno griješili, obmanjivali, a isto i danas čine. Sve i jedino zbog osobne koristi.

Da je tomu tako mogu posvjedočiti ne samo pravaši nego i Osječani koji znaju da je Đapić zajedno sa svojim kumom Jukićem treći dan vratio pušku i pobjegao u Zagreb.

Vi ste običan prevarant, mala sitna duša koja je isključivo i jedino zbog svojih vlastitih interesa prodala pravaše i pravaštvo Tuđmanu i HDZ-u. Mrvice koje ste od Franje dobili, kao što su zlatna American kartica, poslovni prostor u Zagrebu za vašu Angelinu, stan u Zagrebu, čin brigadira - čini mi se itd. su uistinu mrvice. Vi ostajete i dalje puki siromašak, čovjek vrijedan prezira. Nadam se da vam je ovo posljednji mandat u Saboru, a bio bi red da konačno zasučete rukave i počnete nešto raditi. Osim staža u Saboru u radnoj knjižici nemate ništa zar ne?!

Sjećate li se sjednice Županijskog vijeća, 97. godine u Osijeku kada ste nam pokušali nametnuti koaliciju sa HDZ-om? Sjećate li se batinaša koji su bili organizirani da nas koji smo bili protiv te koalicije urazume. Sve do tada bila sam vaš blizak suradnik. Tada sam i ja i mnoge moje stranačke kolege shvatila tko ste vi zapravo. Jer ići na izbore sa lopovima kriminalcima onima koji su Hrvatsku doveli na prosjački štap, bilo je van svake pameti. Ali vi ste obećali Franji zar ne? Morali ste to odraditi.

Iskoristili ste nas i za kutinski Sabor sjećate li se? Neizmjerno vam vjerujući, vjerujući u vašu čestitost pokrili smo 75% sabornika sa Osječanima. Trebalo se riješiti Parage "ludaka" po vašemu. Tada ste vi trebali biti izabrani za predsjednika ali zbog nezadovoljstva većine sabornika pogotovu čepinskih pravaša izabran je Kandare.

Uz sve vaše prljavštine spomenut ću jednu od koje se svaki čestit čovjek naježi. Izdali ste čestite vitezove HOS-a Blaža Kraljevića i njegove suborce. Iskoristili ste nas, naše vrijeme, našu vjeru, naš novac, našu ljubav kako bi svoju i Jukićevu stražnjicu uvalili u saborske klupe i digli dva prsta kada bi HDZ-u zatrebao glas. Osobno sam ja svoju djecu zakidala i za par tisuća maraka ulažući u vašu predizbornu kampanju, a vjerujući da ćete u Saboru zastupati interese Hrvatske, nas, koji smo vam ukazali povjerenje, a vi ste nas iznevjerili. Pravaši vam to ne opraštaju. Bez poštovanja

Zlata Lukić - bivši tajnik HSP-a Osijek