Novi list: 27. 09. 2000.

ODBIJENE ŽALBE NA SUDSKO RJEŠENJE O PROVOĐENJU ISTRAGE PROTIV IVANA ANDABAKA

Sumnja u krijumčarenje kokaina - osnovana

RIJEKA - Županijski sud u Rijeci odbio je žalbe odvjetnika Ivana Andabaka, podnesene protiv rješenja o provođenju istrage zbog sumnji da je umiješan u krijumčarenje 660 kilograma kokaina. Izvanraspravno vijeće riječkog Županijskog suda odbacilo je žalbu odvjetnika Alena Boškovića kao nedopuštenu, dok je žalba odvjetnika Krešimira Krsnika odbijena jer je ocijenjena neosnovanorn. Odvjetnik Bošković, koji je bio postavljen za branitelja Andabaka po službenoj dužnosti, u žalbi je predlagao da se postupak protiv osumnjičenog obustavi. Sudsko vijeće je njegovu žalbu ocijenilo nedopuštenom, uz obrazloženje da je ona podnesena 21. rujna, a tjedan dana ranije je Andabak obavijestio Sud da je kao branitelja izabrao odvjetnika Krešimira Krsnika. Budući da je tjedan dana prije podnošenja te žalbe okrivljeni imao branitelja iz povjerenja, žalba branitelja po službenoj dužnosti je odbačena kao nedopuštena.

Rješenje o odbijanju, odnosno odbacivanju žalbi podnesenih protiv rješenja o provođenju istrage bit će dostavljeno samom Andabaku, koji se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Istraga protiv Ivana Andabaka (47) i Britanca Paula Dextera Farrowa (40) pokrenuta je zbog sumnji da su u drugoj polovici prošle godine, zajedno s više osoba zasad nepoznatog identiteta, dogovorili i organizirali krijumčarenje oko 660 kilograma kokaina iz Ekvadora, preko Hrvatske u Gambiju.

F. VEŽNAVER