Večernji list: 28. 09. 2000.

DUBROVAČKI HSP 1861. SMATRA DA VODEĆE STRANKE U ŽUPANIJI NE RJEŠAVAJU PROBLEME NEGO KUPUJU VRIJEME DO IZBORA

Protiv novih imena ulica u staroj jezgri

DUBROVNIK - Nijednoj političkoj stranci u Gradskom vijeću i Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije sada ne odgovaraju promjene. One samo kupuju vrijeme do lokalnih izbora u travnju - rekla je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Ana Bašić, predsjednica Županijskog vijeća HSP-a 1861.

Ona je istaknula kako se stranke u Dubrovniku i županiji okupljaju oko dviju političkih stranaka - HSS-a i SDP-a iako još donekle funkcionira cjelovita koalicija šestorice, čije su stranke zaokupljene unutrašnjim problemima. Problemima u županiji pristupa se površno i oni se vuku godinama, ne rješavaju se preventivno nego tek kada izbiju na površinu, rekla je A. Bašić, navodeći primjer protupožarne zaštite koja se mogla rješavati i dovođenjem vodovoda u neka primorska sela.

- HSP i 861. podržava ideju da neke od dubrovačkih ulica ili trgova ponesu ime Domovinskog rata, no ne slažemo se s idejom da sadašnji Trg oružja ponese to ime kako to predlaže HDZ. Dirnemo li sada u imena ulica u staroj gradskoj jezgri, sutra će se tako preimenovati Revelin i Minčeta - rekla je Ana Bašić, osvrćući se na javnu raspravu o tome koja će se održati danas.

Na pitanje kakav je stav HSP-a 1861. o imenovanju neke od ulica imenom pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, A. Bašić je odgovorila da najprije treba utvrditi koliko su HDZ i Tuđman zadužili Dubrovnik te se tek potom može raspravljati o opravdanosti te ideje. (mr)