Slobodna Dalmacija – za Tribinu

Split, 28. 09. 2000.

 

Reakcija na članak “Ne trpim uljeze” /SD 27. 09. 2000./

VIDJET ĆEMO ČIJA JE BUDUĆNOST

Ne radujemo se nevolji čitatelja Marka Franića iz Splita, koji je pod teretom svoje nemirne savjesti u članku “Ne trpim uljeze” /SD 27. 09. 2000./ samouvjereno presudio da zaostale “repove” nedavno propalog režima, ako ih već neće nositi cijeli hrvatski narod, treba natovariti na leđa predsjednika naše stranke, koja je isti režim prije sedam godina nasilno udaljio s hrvatske političke pozornice.

Dakle, gosp. Franiću, svaki slijedeći put, kad predsjednika naše stranke pokušate nazvati izdajnikom, ili kojim sličnim izrazom iz vašeg “bogatog” jezikoslovnog repertoara, imajte na pameti da je 28 suradnika Dobroslava Parage, među kojima su i Ante Paradžik, Blaž Kraljević i Marina Nuić, izgubilo svoje živote, pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, boreći se za program stranke, koja je zagovarala prirodnu granicu Srbije istočno od Višegrada, a ne zapadno od Bosanskog Novog, gdje je dospjela zahvaljujući “državotvornoj politici”, koju, očito, ne može prežaliti.

Čovjek kojega tako bezobrazno napadate i koji je u 40-toj godini života doživio propast dvaju režima protiv kojih se najhrabrije borio, nikako ne može biti “prošlost u hrvatskoj politici”, kako vi tvrdite.

A čija će biti budućnost to ćemo tek vidjeti.

Za HSP 1861 ogranak Split

Mirko Rajčić, predsjednik