Priopćenje

za tisak u Zagrebu

Zagreb, 06.10.2000.

 

Milan Bandić “ueber alles” auf der Wies’n

“Zdrav” kapital

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić se u Canjuginom stilu hvalio budućim ulaganjima bavarskog kapitala u Zagreb i Hrvatsku, iako su upravo bavarski premijer Stoiber i hrvatski predsjednik Mesić prije nekoliko mjeseci u Zagrebu dogovorili ono o čemu Bandić sada naknadno priča. Bandić dalje: “Najvažnije je u Zagreb dovesti zdrav kapital (bolesni kapital valjda ima gripu) koji će kroz proizvodnju i usluge zaposliti nove ljude, a ne više otvarati ionako prebrojne trgovačke centre”. Prije nekoliko tjedana Milan Bandić bio je drugačijeg mišljenja jer je prisustvovao otvaranju jednog novog trgovačkog centra u Zagrebu.

Oktoberfest

Milan Bandić poželio je münchenski Oktoberfest organizirati na zagrebačkom jezeru iako je takva pivska manifestacija u Münchenu predviđena na poljanama (auf der Wies’n). Pošto je na Oktoberfestu ispio po svojoj priči čak litru i pol piva (oko 1,2 promila alkohola u krvi), znači da nije ispio ni pune dvije krigle s obzirom da jedna krigla sadrži jednu litru bavarskog Weizenbiera. S obzirom da je po Bandičevoj priči on osobno dirigirao na pozornici u jednom šatoru na Oktoberfestu, pravaško gradsko vijeće ga ovime službeno nominira za dirigenta Zagrebačke filharmonije. Iako su ga Bavarci u dotičnom šatoru na Oktoberfestu gledali “k’o neku zvijezdu” ispao je po vlastitom priznanju bedak, a i pokisli miš jer su ga polili pivom. Nadamo se da nije stradala i lila kravata. Kojom kravatom bi onda otvorio Gradsku kavanu?

Jakuševac

Milan Bandić je pred novinarima obećao da će se javno spaliti na jakuševačkom smetlištu ako ga za četiri godine ne bude uspio sanirati, što znači da će dva puta prekršiti riječ jer ni Antun Vrdoljak nije šetao gol po Jelačić placu nakon što nismo osvojili medalju. Otkud Bandić zna da će ga slijedeće godine Zagrepčanke i Zagrepčani birati za gradonačelnika kada je do sada prekršio bitna predizborna obećanja?

Predsjednik Vijeća grada Zagreba, Goran Jurišić