Jutarnji list: 07. 11. 2000.

Paraga: Tražiti Prevlaku isto je kao da Hrvati traže Šumadiju

SPLIT - Predsjednik HSP-a 1861 Dobroslav Paraga zgrožen je izjavom Zorana Đindića da Hrvatska treba Prevlaku prepustiti Crnoj Gori, odnosno SRJ.

- To je kao da mi tražimo od Srbije da nam prepusti Šumadiju - rekao je jučer u Splitu Paraga ocijenivši da iz Srbije ponovno stiže "podmukla prijetnja, ovaj put u rukavicama, beogradske kamarile koja se poput trojanskog konja želi približiti Hrvatskoj".

- Takva izjava predsjednika DOS-a koji je na vlasti oblik je agresije na Hrvatsku, i predsjednik Koštunica morao bi poduzimati sankcije protiv polilačara koji daju takve izjave ako misli doći na zagrebački sastanak na vrhu - izjavio je Paraga na konferenciji za novinare u Splitu.

- U protivnom, to je još jedan dokaz da se Koštunica ne razlikuje od Miloševića koji je otišao s vlasti jer nije uspio ostvariti veliku Srbiju od Grčke do Trsta - usrvrdio je Paraga, ističući kako najava referenduma u Republici Srpskoj ima za cilj njezino priključenje SRJ.

- Prema Srbiji, odnosno SRJ ne smije se voditi popustljiva politika, neovisno o tome što to od Hrvatske traži međunarodna zajednica. Sa Srbijom, barem za sada, dok se ne vidi kuda vodi Koštunica, treba imati militarizirane granice izjavio je, među ostalim, Dobroslav Paraga. (H).