DUBRAVKU MERLIĆU

  

Zagreb, 02. 12. 2000.

PROGLAS SREDIŠNJEG ODBORA

Hrvatske stranke prava 1861.

VIII. konvenciji SDP-a

PRESTANITE SA DISKRIMINACIJOM HRVATSKE STRANKE PRAVA!

  1. Članovi Hrvatske stranke prava (HSP), nezavisne političke stranke koju je diktator Tuđman 1993. oteo njenom članstvu i predao u ruke Ante Đapića, lažljivca, prevaranta, krivotvoritelja i trojanskog konja, zahtijeva od Upravnog suda R.H. da postupi po zakonima i Ustavu Republike Hrvatske i da predmet “HSP” odmah riješi u korist članova te nekad nezavisne oporbene parlamentarne stranke koja je bila ponos hrvatskog naroda, i da na njeno čelo vrati njenog predsjednika, gospodina Dobroslava Paragu ili da ga vrati Ministarstvu pravosuđa radi obnove postupka.
  2. Članovi Središnjeg odbora Hrvatske stranke prava 1861. iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i svijeta (Njemačke, Austrije, Švedske, Kanade, SAD i Australije), najoštrije prosvjeduju protiv odluke koja iz pravnog predmeta “Hrvatske stranke prava” pravi političko pitanje, nalažući ministru pravosuđa prof. dr. sci. Stjepanu Ivaniševiću da Upravnom sudu preporuči donošenje rješenja u korist Ante Đapića.
  3. Središnji odbor HSP 1861. obavještava hrvatsku javnost da je ministarstvo pravosuđa pomoću krivotvorenih podataka službenice ministarstva pravosuđa, Ljiljane Masnec, uoči ustavnih promjena, preporučilo Upravnom sudu RH da predmet “HSP” protuzakonito riješi u korist uzurpatora Ante Đapića.
  4. Središnji odbor HSP 1861. najoštrije prosvjeduje i izražava ogorčenje prema koalicijskoj saborskoj većini koja je sa osumnjičenim za kriminal, Antom Đapićem, stvorila, prilikom izglasavanja novog ustava, crveno-crnu koaliciju. Time SDP suzbija postojanje vjerodostojne opozicije u Hrvatskoj, a umjetno održava na životu, u vidu političke opozicije, organizirane zločinačke skupine.
  5. Od premijera Račana Središnji odbor HSP 1861. zahtijeva objelodanjivanje hrvatskoj javnosti što je sve obećao hrvatskim crnokošuljašima da umjesto za predsjednički sustav glasuju za sadašnji Ustav!
  6. Središnji odbor HSP 1861. najoštrije prosvjeduje protiv odluke premijera Račana da pravaškog prvaka i predsjednika Paragu drži pod medijskom blokadom Hrvatske televizije. U tom smislu Središnji odbor izražava oštru osudu i prema uredniku Dubravku Merliću koji Hrvatsku stranku prava 1861. u posljednja dva mjeseca u potpunosti cenzurira u informativnim emisijama Hrvatske televizije.
  7. Središnji odbor HSP 1861. traži od hrvatskih vlasti potpunu slobodu govora i medijske slobode, te najavljuje da će kršenje političkih prava članova Hrvatske stranke prava odmah internacionalizirati. Od premijera Račana zahtijevamo prestanak cenzure u hrvatskim medijima, i da prestane s Tuđmanovom praksom tlačenja Hrvatske stranke prava čija politika ne koincidira sa politikom SDP-a.
  8. Središnji odbor HSP 1861. poziva SDP da prestane sa hadezeovim modelom vladavine koji su objeručke prigrlili i provode ga u praksi kao na primjer: partijska država (partijski nadzor nad djelovanjem političkih stranaka kao u DDR-u, radničkih sindikata i medija, politizacija vojske, policije i tajnih službi), nepotizam, socijalna bijeda (masovni stečajevi i bacanje zaposlenih na ulicu), neprocesuiranje glavnih aktera kriminala u politici, pretvorbi i privatizaciji, astronomski državni proračun, i nevraćanje opljačkanog kapitala, enormni inozemni dug koji nezaustavljivo raste, nepostojanje gospodarskog programa i ozbiljna prijetnja državnim bankrotom, pretvorba hrvatske države u zemlju kriminala, parazita i glodavaca.

U ime Središnjeg odbora Hrvatske stranke prava 1861.

Predsjednik Dobroslav Paraga

U Zagrebu, dana 2. prosinca 2000. godine.