Članovima, dužnosnicima i

simpatizerima HSP 1861 u

Domovini i Inozemstvu

 

 

 

Zagreb, 22. prosinca 2000.

BOŽIĆNA ČESTITKA HSP-1861

U ime svih članova Hrvatske stranke prava i u svoje osobno ime želim Sretan Božić svim Hrvatskim katolicima oba obreda, kršćanima i svim ljudima dobre volje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Boki Kotorskoj, Subotici, istočnom Srijemu, Zemunu i na Kosovu. Božićnu čestitku povodom radosne vijesti o rođenju Isusa Krista, sina Božjeg i spasitelja, želim i svim Hrvatima u svijetu, Americi, Zapadnoj Europi i Australiji. Neka nas ovaj posljednji Božić u dvadesetom stoljeću potakne na obnovu vjere i poštivanje Deset zapovijedi Božjih. Samo tako svaki naš čovjek moći će težiti osobnoj sreći i miru, a kao narod obraniti hrvatsko državno pravo kojemu nas je poučio naš Otac domovine Ante Starčević.

Teška ali i slavna povijest Hrvata kroz tisućljeća, voljom našeg naroda nastavlja se u novom, trećem tisućljeću s novim iskušenjima, ali i nadom u bolju sadašnjost i budućnost. Hrvatsku najveće iskušenje u dvadeset i prvom stoljeću čeka u odnosu na takozvani “globalizam” kojega već sada možemo smatrati novom prijetnjom, poput mračnih ideologija koje su nama Hrvatima nanijele najveće udarce u dvadesetom stoljeću, posebno marksistička ideologija komunizma (boljševizma). Samo je na nama, Hrvatima, cijeloj političkoj naciji u Hrvata bez obzira na vjeru, da u novom dvadeset i prvom stoljeću budemo kao narod složni u čuvanju državne nezavisnosti Republike Hrvatske i obrani naših nacionalnih interesa u Bosni i Hercegovini. Zbog toga i u budućem vremenu nećemo zaboraviti nemjerljiv doprinos hrvatskih bojovnika koji su u dvadesetom stoljeću i ranije pali za slobodu hrvatskog naroda i nezavisnost naše države.

Vjerom u Boga i vlastite snage Hrvatska stranka Prava će, bez obzira i na trenutne nepravde i potpunu medijsku i političku izolaciju prema pravašima od strane hrvatskih vlasti nadalje stavljati javni i nacionalni interes ispred svakog privatnog interesa.

BOG I HRVATI! HRVATSKA HRVATIMA!

Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861