PRIOPĆENJE ZA TISAK

 

 

Zagreb, 29.12.2000.

 

 

Predmet: Ispravak krive informacije.

Poštovane gospođe i gospodo!

U interviewu sa Stipom Šuvarom u “Globusu” od 29.12.2000. i 525. broju potkrala vam se jedna kriva informacija koja se odnosi na našu stranku, te radi objektivnog informiranja vašeg čitateljstva priopćavamo slijedeće:

Dr. Stipe Šuvar (64) je predsjednik Socijalističke radničke partije (SRP) koja se protivi ulasku Hrvatske u NATO, ali i Hrvatska stranka prava 1861. (HSP 1861.) protivi se ulasku Hrvatske u NATO. Šuvar je jedini predsjednik jedne partije koja se protivi priključenju Hrvatske vojnoj Sjevernoatlanstkoj organizaciji, dok je Dobroslav Paraga (40) jedini predsjednik jedne stranke koja se protivi priključenju Hrvatske Sjevernoatlantskoj vojnoj organizaciji.

Razlika između Šuvarove partije i Paragine stranke počinje od njihovog imena, prošlosti obaju predsjednika, i stranačkog programa, izuzev stava oko Natopakta i predizbornog programa poništenja, a ne revizije, katastrofalne i kriminalne pretvorbe. Šuvar je za stvaranje novog socijalizma, dok je Paraga za kapitalizam i socijalnu pravdu. Molimo da se javnost upozna s osnovnim razlikama ali i istovjetnošću glede stava o Natopaktu, s tim, da i taj stav ima različite motive, što je priča za drugu priliku.

Ured za odnose s javnošću

Goran Jurišić