ELEKTRONIČKIM I TISKOVNIM

MEDIJIMA U REPUBLICI

 

Zagreb, 22. 12. 1998.

SRETAN BOŽIĆ I SRETNU NOVU ’99

ŽELI HRVATSKA STRANKA PRAVA - 1861.

Sveti Otac, papa Ivan Pavao II. proglasio je 99’ kao godinu odricanja od poroka kao što su pušenje, drogiranje i alkoholiziranje. Naša stranka proglasila je sljedeću godinu kao izbornu godinu apstinencije od Hrvatske demokratske zajednice i Tuđmanove oporbe u koju spada i takozvana “Oporbena šestorka”. Hrvatskom vladaju CRO-UDBA i MAFIJA. Mnogi oporbeni i političari s vlasti bili su doušnici jugoslavenske tajne političke policije i cinkaroši svojih prijatelja, rodbine, kolega, znanaca i susjeda. Takvih je bilo u komunističkoj Hrvatskoj preko sto dvadeset tisuća. Svi dosjei Udbe nalaze se kod Predsjednika Tuđmana na Pantovčaku, a po jedan primjerak u Beogradu i Moskvi. Nikada “ozbiljna” oporba do danas nije zatražila višestranačku kontrolu izbora u Hrvatskoj. Pitamo se zašto? Oporbena šestorka izdala je birače Zagreba predavši vlast Tuđmanovoj nekvalitetnoj i katastrofičnoj stranci. Birači izabraše u Zagrebu oporbu, a SDP (Tomac), HSS (Tomčić) i HSLS (Dorica Nikolić) predali su vlast u ruke samoproglašenog cezara Zlatka Canjuge i dijelili je s hadezeovskim vlastodržcima. Oporbenjaci su sjedili u upravnim i nadzornim odborima poduzeća ubirući veliki novac, a inače su se prodali na svim državnim nivoima za dobro plaćene sinekure. Posljednji velik zahvat korumpiranja Tuđmanove oporbe zbio se u Saboru astronomskim povećavanjem zastupničkih plaća, dok hrvatski radnici štrajkaju, jer uopće ne dobivaju plaću. Dok su pravi heroji Domovinskog rata ležali dva metra pod zemljom, neki oporbenjaci u savezu sa vlastodržcima obogatiše se kao ratni profiteri poručujući: Tko vam je kriv što niste spretni kao mi! Godine 1989. pao je Berlinski zid i željezna komunistička zavjesa. Pao je komunizam i u Hrvatskoj, ali ne i komunisti. Komunisti postadoše tajkuni a hrvatski domoljubi - siromašni radnici u štrajku, profesori i umirovljenici proglašeni su neprijateljima i provokatorima. Dok je Tuđmanova oporba ove godine uživala u privilegijama, mi pravaši prolijevali smo znoj zalažući se za istinske demokratske reforme u Hrvatskoj. Postavili smo zbog toga sve preduvjete: Sljedeće godine će, nadamo se, zahvaljujući Pravaškim danima na Capitol Hillu iz veljače i ožujka ove godine američki Kongres donijeti Rezoluciju 375 kojom će dogodine demokratski val zapljusniti obalu Lijepe Naše.

Dok smo mi pravaši inicirali slobodu medija, pri čemu sami nismo imali niti imamo pristup tisku i radio-televiziji, Gotovac i Budiša pružili su sramno ruku slugama komunističkog totalitarnog režima. Bivši komunistički sluga Ivica Račan je sa svojom partijom na čelu saveza komunista godinama drogirao cijeli hrvatski narod. Tko takve bira, zabija nož u leđa kardinalu Alojziju Stepincu!

Hrvati, probudite se! Neka sljedeće godine konačno budu, Bog i Hrvati i Hrvatska Hrvatima! Neka svim dobronamjernim građanima Hrvatske i svim Hrvatima u dijaspori, svaki novi dan, Nove godine, bude pravi.

Predsjednik Hrvatske stranke prava 1861

Dobroslav Paraga