TISKOVNIM I ELEKTRONIČKIM

MEDIJIMA U REPUBLICI

 

Zagreb, 21. 12.1998.

PROGLAS

VI. Središnji odbor koji određuje politiku između dva stranačka sabora, donio je 19. prosinca ove godine, nakon Izvješća o stranci i Hrvatskoj podnesenog od predsjednika stranke Dobroslava Parage, proglas slijedećeg sadržaja:

Zahtijeva se povratak legalno izabranog predsjednika Dobroslava Parage na čelo Hrvatske stranke prava, povratak pet saborskih mandata stranci, kao i financijsku odštetu iz državnog proračuna. Zahtjev VI. Središnjeg odbora poduprt je prijedlogom Rezolucijom 375 američkog Kongresa i traženjem najistaknutijih članova Kongresa (H. Hyde, T. Lantos, J. Porter i dr.)

S.O. smatra da je neprihvatljiva politika Predsjednika Republike Hrvatske (R.H.) kojom poručuje Sjedinjenim Državama: “Ako ćete i dalje kritizirati moju autokratsku politiku u Hrvatskoj i vanjsku politiku nedosljednog poštivanja suvereniteta Bosne i Hercegovine i Daytonskog sporazuma, dovest ću vam pred vrata NATO-saveza, na obalu hrvatskog dijela Jadrana rusku crnomorsku komunističku vojnu flotu!”

Moskva je zajedno sa Londonom i Parizom dovela do političke blokade NATO-saveza, a time i do blokade američkih vojnih zračnih snaga koje zbog toga nisu u mogućnosti izvesti zračne udare na vojne ciljeve u takozvanoj “SRJ” čiji je predsjednik Milošević izveo vojnu agresiju na Republike Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Republiku Kosovo.

S.O. prosvjeduje protiv diskriminacije koja se provodi protiv dijela javnih službenika, kao npr. profesora u odnosu spram časnika, dočasnika i vojnika Prvog gardijskog zbora, čiji pripadnici jedva da imaju osnovnoškolsko obrazovanje a nekoliko stotina posto veće plaće.

S.O. poručuje uzimaocima “dijetnih plaća”: “Račanova oporbo i Tuđmane, sramite se!

Predsjednik Sjedinjenih Država nije obećao svoje predizborno obećanje o naoružavanju velikosrpskih žrtava Hrvata i Bošnjaka u vrijeme srpske invazije na Hrvatsku i BiH 1991. i 1992. godine. Bill Clinton je polukritički podržavao autokratsku vlast Predsjednika Republike Tuđmana, a Clintonova administracija je Daytonskim sporazumom sačuvala samo polovicu bivše republike BiH, dok je drugu polovicu ustupila Miloševićevom režimu. To podsjeća na Muenchenski sporazum iz 1938. godine kada je demokratski Zapad sa nacističkim diktatorom Hitlerom podijelio nezavisnu čehoslovačku republiku.

Predsjednik HSP 1861

Dobroslav Paraga