povratak na prethodnu stranicu

  Zagreb, 2.travnja 1999.

  USKRSNA ČESTITKA BOG I HRVATI, SRETAN USKRS!


Predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije preuzvišenom nadbiskupu Zagrebačkom msgr. Josipu Bozaniću, svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu, svim rimokatolicima i kršćanima našeg naroda koji slave uskrsnuće Isusa Krista članovi Hrvatske stranke prava 1861 i njezino političko vodstvo žele Sretan Uskrs.

Isusovo uskrsnuće na Zemlji od mrtvih i njegov odlazak u vječni život kraljevstva Božjeg na nebu simbolizira prolaznost života svih ljudi, svake vlasti i svakog krvavog i antidemokratskog režima na ovozemaljskome svijetu. Sve je prolazno, samo je život Božjih bezgrešnih duša vječan.

Zadnji Uskrs na koncu našeg XX. stoljeća i II. tisućljeća po Kristovu rođenju svjedoči o burnim vremenima u kojima generacije našeg hrvatskog naroda i građani naše Republike žive: U strašnom, krvavom i nemilosrdnom nametnutom ratu od strane Srbije očuvali smo dio hrvatske države koju su divljaci s Istoka opljačkali, spalili i zauzeli, a hrvatski komunisti i udbaši pokušali dokrajčiti. Nije nama Hrvatima bilo lako u proteklom desetljeću, jer smo se morali boriti protiv velikosrpskog agresora, protiv Jugoslavena, protiv komunista i četnika te domaćeg ološa u našim vlastima, protiv lažne oporbe autoritarnom vlastodršcu Franji Tuđmanu, ali i protiv kvazipravaških Juda u našoj vlastitoj stranci HSP, koju nam je hrvatski autoritarni režim predsjednika Republike zabranio, oteo, uništio i doveo na zao glas. Nisu nas pravaše uspjeli uništiti četnici i srbijanski komunisti, ali zato su pokušali domaći nacionalkomunisti koji su odnijeli Pirovu pobjedu.

Uskrs je realna nada cijelom čovječanstvu i svakom čovjeku, ženskoj ili muškoj osobi osobno na putu životne sreće ka ostvarenju unutarnjeg, duhovnog mira, materijalnog blagostanja, socijalne pravde i uravnoteženosti u društvu hrvatske političke nacije, te svih građana naše domovine bez obzira na etničko porijeklo, vjeroispovjed, spol ili boju kože.

S Uskrsom 1999. godine je slobodni demokratski svijet na Zapadu pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država i Sjevernoatlantskog vojnog saveza, devetnaest zemalja Europe i Amerike, odlučio, prekinuti noćnu moru u Europi, rat na Balkanu, etničko čišćenje, ubojstva naroda, ljudi i čovjeka, kazniti agresiju Srbije na Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu te Kosovo, i spriječiti svaki novi pokušaj teritorijalne ekspanzije Srbije na račun njenih susjeda. Bombardiranje Srbije od strane Zapada predstavlja početak kraja sna o velikoj Srbiji, podjeli Bosne i Hercegovine između Dedinja i Pantovčaka, te autokratskim kvazidemokratskim vlastima u Republikama bivše Jugoslavije.

Ovogodišnji Uskrs nagovješćuje nam novu nadu, mir, ljudsku solidarnost i ljubav, dobrosusjedske odnose, demokraciju, slobodu i nezavisnost od diktatora, autokrata, komunista, četnika i udbaša, hegemonističkih, agresivnih i odmetničkih, zločestih i krvavih režima. Nakon ratova na našim prostorima počinje era ljudskih prava. Biti će to novi početak za sve istinske mirotvorce i za pravaše i njihovu i Oca domovine Ante Starčevića, nakon 1990. godine, obnovljenu i uskrslu Hrvatsku stranku prava.

HRVATSKA STRANKA PRAVA 1861 Predsjednik Dobroslav Paraga

povratak na prethodnu stranicu